Anders Lindblom, smittskyddsläkare. Foto: Region Dalarna

Radio – Hör smittskyddsläkaren om coronaläget i Dalarna

Många fall i Falun just nu, liksom Borlänge, oro inför turistanstormning i dalafjällen i vinter, ny 300-gräns för evenemang, och utmaningarna med att klara vaccinationsproceduren inför säsongsinfluensan på ett säkert sätt. Det är några av ämnena som togs upp i den intervju med smittskyddsläkare Anders Lindblom inom Region Dalarna, som sändes i radioprogrammet ”Dalabygdens Röst” i Wolf FM Radio på torsdagskvällen.

Lyssna på radiointervjun med Anders Lindblom här.

– Vi ser att det är många fall i Falun just nu. Och också i Borlänge, sa Anders Lindblom och berättade om smittoläget i Dalarna just nu och om kluster av smittor som blossar upp på vissa platser.

Det hade varit en intensiv torsdag för smittskyddsläkaren med mycket ny information att ta in från regeringen och Folkhälsomyndigheten. Det har handlat om restriktioner för personer över 70 år som nu tas bort och om möjlighet att tillåta 300 personer på idrotts-, nöjes- och kulturarrangemang.

I en längre intervju i ”Dalabygdens Röst” berättade Anders Lindblom om sin syn på besluten och vad de kan betyda för Dalarnas del. I intervjun fick smittskyddsläkaren även frågor av programledaren och tidningen Dalabygdens redaktionschef Niklas Lindh om det faktum att fjällanläggningarna rapporterar om ett klart bättre bokningsläge inför vintern, än vid samma tid förra året.

– Vården i Dalarna har inte kapacitet för att klara en alltför stor ökning av människor i länet om smittan sprider sig, sa Lindblom.

Lyssna på hela intervjun genom att klicka på ljudfilen ovan.

Fotnot: Dalabygdens Röst sänds varje torsdag kl 17 – 18 i kanalen Wolf FM Radio. Programmet klipps ner något och publiceras på fredagar på dalabygden.se.