Aino Trosell, författare, Ingegerd Grenfeldt, gympaledare, Joakim Storck (C), kommunstyrelsens ordf. Falun, Niklas Lindh och PeO Karlström, programledare Dalabygden, Göran "Doza" Langer, programledare Wolf FM Radio.

RADIO: ”Dalabygdens röst” – lyssna till senaste avsnittet här

Lyssna här – Dalabygdens röst 15 oktober 2020.

I veckans Dalabygdens röst:

Joakim Storck (C), kommunstyrelsens ordförande i Falu kommun intervjuas om regeringens önskan att Dalregementet ska återetableras i Falun.

Författaren Aino Trosell från Malung på ny dalaturné, i coronatider, med sin senaste bok ”Gränsmark”.

80-årige gympaledaren Ingegerd Grenfeldt som i årtionden har fått Bjursåsborna att röra sig.

Dessutom nyhetsspaning om rekordintresse för streamingtjänster, SVT-program om dansbandskulturen på 70-talet och läget för damidrotten i Dalarna, när det gäller fotboll, innebandy och ishockey. Dessutom speedway och orientering.

Dalabygdens programledare: PeO Karlström och Niklas Lindh,

Wolf FM Radios programledare: Göran ”Doza” Langer,

Teknisk producent: Martin Hjalmarsson,

Vid kontrollbordet: Gunnar Jönsson.

Programmet är förkortat då musik har klippts bort av upphovsrättsliga skäl. Programmet sänds i sin helhet på torsdagar kl 17-18 i Wolf FM Radio 88,8 MHz.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

De syr ihop året – broderier månad för månad

På biblioteket i Vansbro hänger just nu ett konstverk i fritt broderi i form av en årskalender med ett motiv för varje månad. – Vi är en grupp som träffas och broderar fritt efter teman som vi förutbestämmer, och det har vi gjort i ett tiotal år, berättar Britt-Marie Sörbom…

Lasse Berghagens bok blir musikal i Svärdsjö – premiär nästa jul

Det har funnits flertalet intressenter för både film och musikalrättigheter till Lasse Berghagens bok ”Fredriksson och Jakten på Silverhåven” utgiven

Dansbandsveckan minns Thorleif: ”Han var helt ovärderlig”

Dansbandsmusikern Thorleif Torstensson som avled i helgen sörjs av hela dansbands-Sverige. För Dansbandsveckan i Malung var Thorleif en av de

Malungsförfattaren Aino Trosell belönad av Svenska Akademien

– Jag blev väldigt, väldigt glad. Det säger Malungsbördiga författaren Aino Trosell om den belöning på 50 000 kronor som hon fått från Svenska Akademien.

Tuff kamp för drabbade musiker

Musik- och nöjesbranschen i Dalarna blöder på grund av coronapandemin. Över hundra ansökningar har kommit in till det ekonomiska stödet Musicmatch som kunde sökas fram till 31 december förra året. – Ansökningarna är hjärtskärande läsning, säger Pelle Andersson, verksamhetsansvarig på Dalapop.