FOTO:
I juli månad kan Borlänge Ridklubb flytta in i det nya ridcentret. (arkivbild)

Borlänge kommun köper ridcenter

Ridanläggningen i Lerbäcken, vid Sör Sellnäs, köps av Borlänge kommun, som ska etablera ett ridcenter för ridklubbar och ridskoleverksamhet där.

Satsningen ersätter planerna som funnits i flera år på att bygga ett ridhus vid Romme.

– Långt under budgetramar får vi nu till ett ridhus. Detta kommer gynna fler och kunna fungera som ett centrum för våra ridande ungdomar, säger Jan Bohman (S), kommunstyrelsens ordförande på kommunens hemsida.

Kommunen tar över lokalerna vid årsskiftet och påbörjar omedelbart en renovering och i juli får Borlänge Ridklubb flytta in. Även andra kommunala verksamheter kan flytta dit på sikt.

/Niklas Lindh, reporter

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Efter mer än 20 år – nu ska vägsträckan rustas

Efter många års planerande, överklaganden och utredningar rustas nu den sju kilometer långa vägsträckan mellan Östra Tandö och Bu i Lima. Sträckan är starkt trafikerad, speciellt vintertid. Nu ska den bli säkrare för alla trafikanter.

Då slipper de boende omvägen – i höst invigs nya bron i Torgås

Bygget av den nya bron över Västerdalälven i Torgås avlöper enligt planen. Nästa steg är att gjuta själva farbanan, något som nu förbereds. – Gjutningen är planerad till slutet av maj, säger Fredrik Stål, projektansvarig på Trafikverket.

”Vi kommer att förlora spelare pga pandemin”

Risken är stor för att många innebandyspelare inte kommer tillbaka till idrotten efter pandemin. Det befarar Per Nordström, distriktskoordinator inom Dalarnas Innebandyförbund, där han har jobbat som spindeln i nätet i hela 30 år.

Avverkning av populärt friluftsområde igång – ”Den lilla människan har inget att säga till om”

Nu pågår slutavverkning vid Jontnilstjärnen norr om Vansbro. Det populära friluftsområdet och badplatsen har ändrat karaktär till stor del. –

Sågverksmuséet renoverat och klart – dags för inflyttning

Nu är sågverksmuséet renoverat och klart för inflyttning och så småningom nyöppning. – Vi är jättenöjda, säger Alf-Arne Edlund från Vansbro hembygdsförening som ska driva muséet.