”Dalabygdens röst” – radio varje vecka

Tidningen Dalabygden har inlett ett samarbete med närradiokanalen Wolf FM Radio i Falun. Sedan en månad tillbaka sänds programmet ”Dalabygdens röst” i den klassiska radiokanalen, som både har möjlighet att nå uppemot 200 000 lyssnare via sin FM-sändare, men också digitalt via sin mobilapp.

Programmet sänds i Wolf FM Radio 88,8 Mhz varje torsdag kl 17 – 18. När programmet har sänts så klipps det om till en podd som går att lyssna till i efterhand.

Från Dalabygden hör radiolyssnarna tidningens redaktionschef Niklas Lindh och reportern PeO Karlström och programmet leds i de flesta fall av radiokanalens profil Göran ”Doza” Langer.

– Vi gör flera direktintervjuer med aktuella personer i varje program och nyhetsspanar om veckan som gått och om läget inom dalasporten, säger Niklas Lindh.

Fjällvandring och padel

I veckans program intervjuades tidningens reporter i Älvdalen Hannah Risander om det fortsatta jätteintresset att fjällvandra i Grövelsjön och Fredrik Hoel från Borlänge Padelcenter berättade om hur intresset för sporten padel sprider sig över länet i raketfart.

– Vi tror att intresset för Dalabygden som en allt viktigare nyhetsaktör i Dalarna med omnejd kommer att öka ytterligare med hjälp av radioprogrammet och den podcast som läggs ut dagen efter programmet, avslutar Niklas Lindh.

Inom kort kommer podden Dalabygdens röst att publiceras i de kanaler där man i vanliga fall hittar poddar. Fram till dess publiceras Dalabygdens röst på tidningens Facebooksida.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

PeO Karlström och Niklas Lindh är Dalabygdens programledare i podden "Dalabygdens röst". Foto: arkivbild

Dalabygdens podcast finns nu överallt där poddar finns

Podcasten "Dalabygdens röst" finns nu överallt där man hittar poddar. Det gör det enkelt att lyssna på Dalabygdens eget radioprogram.

Det var i början av september som satsningen på ett radioprogram inleddes. Sedan dess har det blivit 15 radioprogram – ett i veckan.

Här lyssnar du på det senaste avsnittet av Dalabygdens röst via Spotify!

Radioprogrammen sänds direkt i kanalen Wolffmradio 88,8 Mhz varje torsdagkväll kl 17 – 18. Därefter redigeras ett något förkortast program ut och publiceras som en podcast.

– Det här är en satsning som har uppskattats av många. Många lyssnar direkt på programmet och nu hoppas vi att podden ska nå ut till fler då det är enkelt att hitta den, säger Dalabygdens redaktionschef Niklas Lindh.

Så här gör du

Genom att söka på ”Dalabygdens röst” hos stora poddaktörer som exempelvis Spotify och Podcaster, så är det enkelt att lyssna på programmen. I varje program intervjuas flera aktuella personer och det spanas bland både lokala nyheter och dalasport.

Programledare från Dalabygden är PeO Karlström och Niklas Lindh, och från radiokanalen Wolffmradio programleder Göran ”Doza” Langer.

Eldsjälen i glädjetårar – blev lurad av kommunalrådet

Marie Ihrén gick till kommunhuset för ett inbokat planeringsmöte med Linda Jonsson, kommunens kommunikatör. När hon klev in genom dörren

Julia Roddar lämnar Göteborg – klar för Washington?

Fotbollsproffset Julia Roddar från Falun ska enligt uppgifter till Göteborgs-posten lämna Göteborg FC och vara klar för Washington Spirit i

Dalamusikerna som får dela på en halv miljon – här är hela listan

45 verksamma artister och band i Dalarna har nu fått del av det ekonomiska stödet Musicmatch på totalt 500 000

Byborna räddade sin butik – ”Folk i grannbyarna började handla här”

År 2017 var man nära att ge upp. Kassan var tom och det fanns knappt pengar att beställa hem nya varor. Man lyckades vända utvecklingen och 2020 blev rena guldåret.