”Dalabygdens röst” – radio varje vecka

Tidningen Dalabygden har inlett ett samarbete med närradiokanalen Wolf FM Radio i Falun. Sedan en månad tillbaka sänds programmet ”Dalabygdens röst” i den klassiska radiokanalen, som både har möjlighet att nå uppemot 200 000 lyssnare via sin FM-sändare, men också digitalt via sin mobilapp.

Programmet sänds i Wolf FM Radio 88,8 Mhz varje torsdag kl 17 – 18. När programmet har sänts så klipps det om till en podd som går att lyssna till i efterhand.

Från Dalabygden hör radiolyssnarna tidningens redaktionschef Niklas Lindh och reportern PeO Karlström och programmet leds i de flesta fall av radiokanalens profil Göran ”Doza” Langer.

– Vi gör flera direktintervjuer med aktuella personer i varje program och nyhetsspanar om veckan som gått och om läget inom dalasporten, säger Niklas Lindh.

Fjällvandring och padel

I veckans program intervjuades tidningens reporter i Älvdalen Hannah Risander om det fortsatta jätteintresset att fjällvandra i Grövelsjön och Fredrik Hoel från Borlänge Padelcenter berättade om hur intresset för sporten padel sprider sig över länet i raketfart.

– Vi tror att intresset för Dalabygden som en allt viktigare nyhetsaktör i Dalarna med omnejd kommer att öka ytterligare med hjälp av radioprogrammet och den podcast som läggs ut dagen efter programmet, avslutar Niklas Lindh.

Inom kort kommer podden Dalabygdens röst att publiceras i de kanaler där man i vanliga fall hittar poddar. Fram till dess publiceras Dalabygdens röst på tidningens Facebooksida.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Här rusar priserna på villor – ökning med 37 procent på ett år

Prisutvecklingen på villor i Sala är dramatisk. De senaste 12 månaderna har priserna på sålda villor stigit med nästan 37 procent.

Stora Enso stänger Kvarnsvedens pappersbruk i Borlänge

Stora Enso meddelade under tisdagsförmiddagen att man planerar att permanent stänga pappersbruken i Borlänge och i Veitsiluoto i Finland. På

Allmogetåget hedrar dalfolket och deras insatser nådens år 1521

Dalfolkets historiska vandringsväg mellan Dalarna och Stockholm, Dalkarlsvägen, får en annorlunda utformning i år.

Förebyggande polisjobb ska göra Malung-Sälen tryggt

Minskad brottslighet och ökad trygghet för invånare och besökare i Malung-Sälens kommun är målet med en överenskommelse som tecknats mellan polisen och kommunen. – Malung-Sälen är en trygg kommun, men med avtalet vill vi formalisera och öka vår samverkan, säger Rune Lindbom, lokalpolisområdeschef.

Fågelinfluensan oroar många hönsägare

I skrivande stund har två fall av fågelinfluensa upptäckts i Dalarna – i Leksands kommun. Familjen Göstasson-Stornils i Dala-Järna, i Leksands grannkommun, har en liten besättning höns som de håller inomhus för att förhindra smitta. – De är mina kompisar, säger Nova, som är den som pysslar om hönsen mest.