”Dalabygdens röst” – radio varje vecka

Tidningen Dalabygden har inlett ett samarbete med närradiokanalen Wolf FM Radio i Falun. Sedan en månad tillbaka sänds programmet ”Dalabygdens röst” i den klassiska radiokanalen, som både har möjlighet att nå uppemot 200 000 lyssnare via sin FM-sändare, men också digitalt via sin mobilapp.

Programmet sänds i Wolf FM Radio 88,8 Mhz varje torsdag kl 17 – 18. När programmet har sänts så klipps det om till en podd som går att lyssna till i efterhand.

Från Dalabygden hör radiolyssnarna tidningens redaktionschef Niklas Lindh och reportern PeO Karlström och programmet leds i de flesta fall av radiokanalens profil Göran ”Doza” Langer.

– Vi gör flera direktintervjuer med aktuella personer i varje program och nyhetsspanar om veckan som gått och om läget inom dalasporten, säger Niklas Lindh.

Fjällvandring och padel

I veckans program intervjuades tidningens reporter i Älvdalen Hannah Risander om det fortsatta jätteintresset att fjällvandra i Grövelsjön och Fredrik Hoel från Borlänge Padelcenter berättade om hur intresset för sporten padel sprider sig över länet i raketfart.

– Vi tror att intresset för Dalabygden som en allt viktigare nyhetsaktör i Dalarna med omnejd kommer att öka ytterligare med hjälp av radioprogrammet och den podcast som läggs ut dagen efter programmet, avslutar Niklas Lindh.

Inom kort kommer podden Dalabygdens röst att publiceras i de kanaler där man i vanliga fall hittar poddar. Fram till dess publiceras Dalabygdens röst på tidningens Facebooksida.