Böcker som kan göra skillnad lyfts fram på Vansbro bibliotek. Foto: Åsa Larsson

Världsdagen för psykisk hälsa firas

Lördag den 10 oktober är det Världsdagen för psykisk hälsa, vilket uppmärksammas av bl a Region Dalarna under hela den här veckan. I Medborgarhuset i Vansbro finns till exempel en utställning i ämnet.

Utställningen är anordnad av Vansbro kommuns bibliotek, anhörigstöd och förskoleverksamhet och finns att se varje dag mellan klockan 8 och 17

i Medborgarhusets foajé.

Förskolebarn ställer ut bilder­ med fokus på vad som gör att man mår bra. Besökare kan också skriva några rader om sina tankar kring psykisk hälsa på en anslagstavla.

Inne på biblioteket under deras öppettider finns också bland annat ett bildspel och möjlighet att se digitala före­läsningar. En skrivarhörna finns för den som vill prova på att skriva ner sina tankar, liksom en poesiverkstad. Böcker på må-bra-temat står extra synliga denna vecka.

– En bok kan verkligen göra skillnad, säger Lisbeth Lundberg som jobbar på Vansbro bibliotek.

Många aktiviteter i länet under­ veckan är digitala på grund av coronapandemin. Veckan genomförs under ledning av Region Dalarnas Avdelning för hälsa och välfärd.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Avverkning av populärt friluftsområde igång – ”Den lilla människan har inget att säga till om”

Nu pågår slutavverkning vid Jontnilstjärnen norr om Vansbro. Det populära friluftsområdet och badplatsen har ändrat karaktär till stor del. –

Sågverksmuséet renoverat och klart – dags för inflyttning

Nu är sågverksmuséet renoverat och klart för inflyttning och så småningom nyöppning. – Vi är jättenöjda, säger Alf-Arne Edlund från Vansbro hembygdsförening som ska driva muséet.

Dubble Europamästaren ger bangolfen ett lyft

De närmaste två veckorna kommer det att vara full aktivitet på minigolfbanan vid Folkets Hus i Hofors. Sedan januari har

Lage tipsar om naturvänliga trädgårdar som bidrar till balans

Glädjande nog är det många som de senaste åren börjat förändra sina trädgårdar i en mer naturvänlig riktning. Vi är många som t ex gjort om en bit av gräsmattan till blomsteräng, satt upp biholkar och planterat ”fjärilsblommor” i rabatterna – och förstås aldrig använder kemiska bekämpningsmedel.

Unik skatt får nytt liv – Monica för mönstertraditionen vidare

Efter 20 år i toalett- och transportbranschen lade Monica Ståhlberg om kursen och tog över ett kulturarv. Nu driver hon