Modellkit för dig som älskar byggsatser

Detta innehåll är en annons.

Trottoarpratare är skyltar som i första hand används för att locka in kunder till din butik, restaurang, ditt kontor eller andra lokaler genom att du placerar skylten med ett iögonfallande meddelande utanför lokalen. Du kan naturligtvis även använda trottoarpratare som guideskyltning eller vägvisare på exempelvis mässor. Det finns dock flera olika modeller att välja mellan. Vi guidar dig vidare kring vilken modell du bör välja.

Ditt behov avgör

Det finns flera olika modeller av trottoarpratare och egentligen är det du och ditt behov som avgör vilken av modellerna som passar dig bäst. Det första du måste bestämma är vilken storlek som passar dig bäst? Det finns trottoarpratare i alla populära A-format: A3, A2 och A1. Dessutom finns det i storlekarna B1 och B2, även kända som 70×100 cm och 50×70 cm. Tänk på att de mindre skyltarna passar bäst som guideskyltar. De större trottoarpratarna, 70×100, A0 och 100x140cm, används ofta av restauranger som ska visa upp sina stora menyer, eller av företag som vill dra till sig uppmärksamhet från vägtrafiken.

Rent funktionellt är vanligtvis trottoarpratare som är portabla och mycket lätta att flytta runt, eftersom de är antingen vikbara eller har hjul på sidorna. De så kallade Alu-Sign trottoarpratare är vanligast. Dels för att de är billiga och dels eftersom de är mycket eleganta och lätta att flytta runt. Alu-Sign är A-bockar som är tillverkade av eloxerat aluminium med en bakpanel av stål. Benen är tillverkade av 15×30 mm kvadratiska aluminiumrör. Den så kallade Wind-Sign/WindMaster – modellen är kraftigare skyltar som har utformats för att klara alla slags väder. De har en väldigt tålig utformning. Avslutningsvis kan nämnas A-ställ som är tunga och robusta skyltar som är gjorda av stål. De är lätta att flytta runt, eftersom de har en gångjärnssida som kan vikas samman men samtidigt är de fortfarande tunga och står därför mer stabilt i hårt väder.