Lämna Dalarna för en weekend i Stockholm

Detta innehåll är en annons.

Det finns ingen tvekan om att Dalarna är en väldigt trivsam plats att befinna sig på. Dalarna är ett län som har allt, allt från vidsträckta landskap och höga fjäll till djupa dalar och täta skogar. I länet finns också allt från mindre till större städer, från små vattendrag till enorma sjöar, från stadsliv till riktigt lugnt lantliv. Att så många väljer att bosätta sig just där är med andra ord inte så konstigt, och inte heller att så många väljer att besöka Dalarna på semester – där finns något för alla!

Däremot är det ett faktum att oavsett var man bor eller spenderar majoriteten av sin tid så kan det vara både bra och skönt att då och då åka någon annanstans. Det gäller alltså även för dig som bor i Dalarna. En mycket trevlig stad att besöka – som även den har något för alla – är Stockholm, vår kära huvudstad.

Tips att göra i Stockholm

Oavsett vilka hobbies och intressen du har, om du tidigare har varit i Stockholm eller inte, och om du planerar att vara där under en kortare eller längre visit finns det något som kan passa dig i staden. Att få tips på saker att göra och hitta på i Stockholm kan dock alltid vara givande. Nedan delar vi våra bästa Stockholms- tips:

Besök ett spa

Något som det minst sagt finns gott om i Stockholm är Spa. Det både i form av Spa-hotell och renodlade span. Att besöka ett spa hotell i Stockholm är något som alla kan göra, oavsett tidigare erfarenheter och intressen. Där ges du tillfälle att koppla av och komma till ro på riktigt, att andas och bara vara.

Det bästa är att du på ett spa-hotell även kan unna dig en lyxig hotellnatt för en extra god natts sömn. Det finns span att boka in sig på runt om i hela Stockholmsområdet, och det i alla olika stilar och prisklasser.

En dag på Grönalund

Något som man bara inte får missa under sin vistelse i Stockholm är Gröna Lund. Trots att det i grund och botten är ett nöjesfält anpassat främst för barn kan både ungdomar, vuxna och äldre få en riktigt härlig och rolig upplevelse där. På Grönalund kan du åka karuseller, gå i lustiga hus, äta god mat, köpa godis, spela spel, umgås och bara strosa runt.

Promenera på Djurgården

På Djurgården kan du promenera runt i fin miljö, njuta av en god kopp kaffe och göra olika kulturella besök och aktiviteter längs din rutt. Utöver den fina naturen som Djurgården har att erbjuda hittar du bland annat Skansen, ABBA the museum, Vasamuseet och Junibacken. Ett mycket trevligt ställe att besöka är också Rosendals Trädgård. Helt klart en rekommendation.

Gör ett besök på Söder

Södermalm är en mycket omtalad och välbesökt stadsdel i Stockholm. Det inte minst på grund av den charmiga miljö och stil som området har. Det är hipt och coolt men samtidigt personligt och avslappnat. På Söder kan du bland annat äta och dricka mycket gott, besöka spännande och unika butiker, njuta av fin utsikt och hänga i parker.

Paddla kanot

Under sommarmånaderna är Stockholm en stad som bjuder på mängder av olika vattenaktiviteter och annat vattenrelaterat skoj. Mitt i staden kan du hyra kanot, kajak, SUP och trampbåt, boka in dig för en båttur och unna dig ett riktigt lyxigt restaurangbesök på en båt i kajen längs Strandvägen. Att få se Stockholms stadskärna från vattnet är riktigt häftigt.