Där vildmarken börjar

Textstorlek:
Annons:

Årets Kulturarvsdag äger rum söndagen den 13 september men redan på lördagen den 12 kl. 18.00 blir det kulturarvskväll på Finnmarkskapellet, Vallvägen 8 i Hamra på Orsa finnmark.
Anders Björklund från Orsa har skrivit och fotograferat flera böcker om vildmarken norr om Orsa. Skogar fyllda av historia, spännande händelser, finnkultur, skogshistoria, urskogar, björnar och mycket annat. Här har färgstarka profiler levt.
En gång i tiden slutade civilisationen vid Oreälven nere i Orsa. Härjedalen var norskt och Norge var vår fiende. Skogarna blev en buffertzon och först på 1600-talet skedde en del bosättningar i denna vildmark.
Genom tiderna har finnmarkens människor utvecklat tekniker och metoder för att kunna klara försörjningen och hantera naturens resurser på bästa sätt. Om detta kommer Anders att berätta och visa bilder.
Under kvällen, blir det även fikaservering och tillfälle till frågor och samtal.
Arrangörer är Finnmarkskapellet i samarbete med Finnmarkens historiegrupp, Fågelsjö hembygdsförening, Loos hembygdsförening, Föreningen Loosgrufvan och Los-Hamra församling.

Annons: