Dags för 19:e Säterstämman

Arrangerande Säters Dragspelsgille öppnar stämman med ett framträdande vid eftermiddagens scenprogram och avrundar med dansmusik framåt midnatt.
Textstorlek:
Annons:

Lördag 28 mars bjuder Säters Dragspelsgille in spelmän och publik till årets Säterstämma. Det är den 19-e stämman som arrangeras inomhus, i Säters Folkets Hus.
Bra lokaliteter!
Fördelen med en inomhusstämma, är att man är oberoende av väder och vind. Det har också visat sig att Säters Folkets hus lokaliteter passar utmärkt för denna typ av arrangemang. Här finns biosalongen för eftermiddagens scenprogram, danssalong och en restaurang, som dagen till ära håller öppet från 12.00 till 24.00.
Övriga utrymmen i huset gör det också möjligt att under kvällen, spontant samla ihop spelgäng för s.k. musikaliskt mingel, eller ”buskspel” som det kallas vid utomhusstämmorna.
Digert program!
Årets stämma har samlat 13 anmälda musikgrupper från Dalarnas, Västmanlands, Värmlands och Gävleborgs län. De får turas om att framträda från scenen i biografsalongen under eftermiddagen med början kl. 15.00.
Mitt i scenproggrammet kommer Säters Dragspelsgille att för 8-e året, dela ut två ungdomsstipendier, som en uppmuntran till unga musikbegåvningar. Rektorerna vid Säters kulturskola och Hedemora Musikskola har nominerat var sin elev till att få stipendierna. Nominerad från Säters Kulturskola är Jonatan Peleback och från Hedemora musikskola My Johansson. Ungdomarna kommer också att ge ett smakprov på sina musikaliska färdigheter vid ceremonin.
Välkomstmusik!
Tidiga besökare kommer att mötas av en timmes välkomnande musik i foajén från kl. 13.45. Det är välspelande kvintetten Evertsbergsmågarna, som höjer stämningen med sin repertoar.
Dansen!
Beräknas börja omkring kl. 18.30, där de gästande grupperna turas om att spela dansmusik. Tyngdpunkten brukar ligga på foxtrot och slowfoxrytmer. Värdklubben Säters Dragspelsgille avrundar med sista dans framåt midnatt.

Annons: