André prisad av Parnevik

Bosse Parnevik och André Vingård. Foto: Privat
Textstorlek:
Annons:

André Vingård, yngst i årets uppsättning av Horndalsrevyn, blev överraskande en av två Parneviksstipendiater, när Revy SM 2017 avslutades i Karlstad.

André erhöll, förutom äran, 30 000 kronor som ska gå till hans fortsatta studier i teater, dans och revy. Han är därmed den tredje stipendiaten från just Horndalsrevyn.

André, som kommer från Enviken utanför Falun, är jätteglad över stipendiet som kommer väl till pass när han i höst börjar på Katrinebergs folkhögskola utanför Falkenberg. Där ska han studera teater. Annars är det dans som är hans stora styrka.

– Jag blev ombedd av mina lärare redan i grundskolan att börja dansa. De tyckte väl att jag var duktig.

Som 7-åring började han därför med disko. Som 10-åring började han dansa pardans vilket han höll på med tills han fyllde 15.

– Sedan började jag med disko igen. Men sedan jag kom med i musikalen Footloose hos Borlänge musikteater, så har det blivit musikal för hela slanten. Jag har också varit med i Cabaret och Super Trouper.

Till Horndalsrevyn kom han i fjol höst sedan revyn annonserat efter killdansare. Han sökte och fick platsen.

Vad är ditt mål med kommande studier?

– Att nå en så stor bredd som möjligt inom det sceniska. Jag gör vad som helst utom sång, bara jag får stå på en scen. Helst vill jag jobba med musical, säger den lika färska 20-åringen som Parneviksstipendiaten.

André får stipendiet med motiveringen; ”Privat är du blygsam och diskret. På scen slå du till med intensitet. Ditt stipendium ger en chans till scenisk utbildning och dans.”

Horndalsrevyn

Annons: