Vill du lära dej bygga kolmila och kola denna, samt smide?

Textstorlek:

Ett gäng amatörer i Intresseföreningen Våga Smida, och Flatenbergs byalag i samarbete med NBV i Ludvika, byggde en kolmila förra året vid Flatenbergs hytta i Smedjebacken, som vi tände en lördag med underhållning, och en populär guidning av Flatenbergs hytta. Dessutom fanns det möjlighet att prova på att smida, köpa kaffe o kolbullar under lördagen.
Intrsset för milan och arrangemanget var till vår glädje större än förväntat, så vi bestämde att även i år bygga en mila, och arrangera en milkväll med underhållning.
Vi arrangörer tycker det är viktigt att bevara gammalt hantverk såsom kolning och smide, så vi vill gärna erbjuda flera intresserade att deltaga i byggandet, och kolningen av årets mila.
Årets mila bygger vi helgen lördag 31 maj och söndag 1 juni, och den 7 juni blir det tändningen av milan med underhållning kl. 14.00, och söndagen den 8 juni blir det smidets dag och kl. 14.00 underhållning av Heide Baier vid milan i Flatenberg.
Därefter turas vi om, med passning av milan dygnet runt till c:a söndagen den 15 juni då vi beräknar att milan kolat klart, och några veckor senare när milan kallnat ska kolet rivas ut ur milan och fyllas i säckar.
Du som är intresserad av ovanstående, kontakta någon av oss för mera information och anmälan snarast !
Gösta Ljungberg, 070-244 01 14, gostalj@spray.se
Ann-Kristin Treard, 070-241 56 68, jonnyakt@gmail.com
Karl Gustav