Stort spelintresse i Dalarna när lokala företag satsar på branschen

Textstorlek:

Intresset för spel ser ut att ha ökat i länet, särskilt under de senaste två åren. Ökningen återses främst inom bingo och lotterisegmentet, något som även Lotteriinspektionen påträffat när de varit och besökt de lokala företagen i Dalarna.

I takt med det ökade intresset bland invånarna i vårt län arbetar även Lotteriinspektionen med att säkerställa att kvaliteten hålls och att konsumenterna är nöjda med utbudet som erbjuds. Markus Aronsson, samordnare på Lotteriinspektionen berättar om myndighetens senaste uppföljningar i länet.

– Vår uppgift är att säkerställa att den svenska spelmarknaden är fullt laglig, säker och framför allt tillförlitlig. De som spelar ska lita på vinster, vinstplaner och liknande, säger Aronsson.

Lättillgängligheten skapar en större konkurrens på marknaden

Parallellt med de fysiska spelen har intresset även ökat för digitala spel i Dalarna. En bidragande faktor är lättillgängligheten som många konsumenter i länet finner bekvämt. Istället för en lotteri- eller kenodragning om dagen finns det nu en kenodragning var fjärde minut. Lättillgängligheten är också en bidragande faktor till att fler lokala företag satsar just på den här branschen.

Förra året expanderade bingobranschen i Dalarna och ett flertal nya bingohallar öppnades upp, även utanför länets gränser. Till skillnad från andra närliggande län var tillväxten som starkast i just Dalarna.

Men konkurrensen har blivit hårdare, och lättillgängligheten på nätet har blivit en av de vanligaste orsakerna till att lokala företag försöker få in fysiska spel i sina verksamheter. Nils Sjöbäck som driver en spelklubb i Borlänge berättar att han vill satsa mer.

– Det är tydligt att det finns ett stort intresse och jag är glad att branschen ligger i framkant, särskilt i Dalarna. Jag är villig till att satsa mer och ser fram emot att se en ytterligare tillväxt nästa år. Det här är ett affärsområde som förhoppningsvis kommer växa i länet, säger han.