SPF Seniorerna Orsa på bowlingresa till Söderhamn

Textstorlek:

En lite småruggig torsdagsmorgon äntrade ett 40-tal personer bussen för att ta oss från Orsa till Söderhamn på den årliga bowlingresan. En resa som arrangeras till olika platser varje år i samband med avslutningen av bowlingsäsongen.
Första stoppet på resan blev Edsbyn där kaffe och macka intogs. Färden fortsatte sedan mot Söderhamn och under resan fick vi oss berikade lite historia om vilka eländen staden råkat ut för under de århundraden som gått. Nu såg vi inga sådana tecken samtidigt som vi började närma oss bowlinghallen.
Bowlinghallen är en fin liten hall med 10 banor men väldigt snabb med kägelresning och kloten i retur. Fanns ingen väntetid där mellan kasten. Vår ordförande Bernt Westerhagen klargjorde vad som gällde, att det var ringar som gällde och flest antal ringar under 2 omgångar står som segrare. Resultatet och vinnare kommer att meddelas på hemresan.
Efter bowlingen bar det av till restaurangen där det fanns tre rätter att välja på samt kaffe med blåbärspaj som avslutning.
Mätta och belåtna företogs lottförsäljning innan bussen tog oss in till centrum där vi i ruggvädret hade möjlighet att se oss omkring. I Rådhusparken kämpade tulpaner, påskliljor och andra blomster med att se så vackra ut som möjligt.
När alla var på plats så startade färden hemåt igen. Sista fikastoppet på denna resa blev Alfta. Under fikat förkunnade föreningens ordförande Bernt Westerhagen resultatet från bowlingen där Gref Aina Friare stod som segrare tätt följd av Roland Persson och Christina Gropman.
Det uppmärksammades också att vi hade en jubilar med på resan, nämligen Maj Dahl som vi hurrade för. Innan avfärd från Alfta förrättades lottdragningen med några glada vinnare. Vi passade också på att tacka Kenneth och Margareta Vernersson, SPFs reseansvariga, för den gångna säsongen och ser redan nu fram emot nästa säsong med vad den har att erbjuda.
Text och foto Hasse Ekström