SPF Seniorerna Orsa på bowlingresa till Falun

Textstorlek:

Torsdagen 17 maj, på förmiddagen, äntrade ett trettiotal glada pensionärer bussen i Orsa. Via Mora gick alltså resan till Falun och nybyggda Falun Bowling & Krog.
Efter lite förvirring på restaurangen fick alla mat och åt med god aptit. Det fanns en hel del att välja på – sallad, varmrätt och efterrätt.
Klockan ett var det dags för bowling, vi hade hela stället för oss själva. Det vi tävlade om idag var att slå så många åttor som möjligt i de två första serierna – inte helt lätt för alla.
Efter att vi spelat färdigt gick chefen med bisittare och ägnade sig åt att noga summera vilka som hade gjort bäst ifrån sig och vi andra fick egentid på stan i sol men med en kall vind. Somliga strosade bara runt, andra fikade eller shoppade, allt från skor till blommor.
Tyvärr fick vi fel på bussen i Grycksbo på vägen hem och fick vänta på en ersättningsbuss från Rättvik, men det gjorde inget då det tillkännagavs vilka medaljörerna blev i bowlingen. Det var ganska jämt bland de som hade flest åttor men segrare blev Margareta Vernersson, grattis, god tvåa blev Kerstin Lindblad, trea blev Bert Sars och på fjärde plats Mona Lindh. De fick – förutom äran och fina priser, en varm och välförkänt applåd av oss andra.
Ordförande Bernt Westerhagen tackade Margareta och Kennet Vernersson för att de ordnat resan så bra och överräckte ett par presenter. De fick också varma applåder.
Chauffören Hans Lans som körde oss lugnt och säkert fick också en varm applåd till tack. Vi hoppas han vill köra oss igen när det blir dags för hemliga resan i augusti.
Tack också till alla som var med och gjorde dagen till ett trevligt minne.
Text och foto. Karin Olmås-Hållén