SPF Leksand på cykel genom Kambodja

Hans Johansson, med mer än 10 resor bakom sig till detta exotiska land, berättade om och visade bilder från sina olika resor med cykel genom Kambodja.
Textstorlek:

De drygt 70 SPF-medlemmar som deltog i månadsmötet i april fick vara med om en mycket intressant resa genom Kambodja. Hans Johansson, med mer än 10 resor bakom sig till detta exotiska land, berättade om och visade bilder från sina olika resor med cykel genom Kambodja med dess fattiga men alltid leende och gästvänliga befolkning. Naturen, folket, traditioner, historia allt från 1100-talets Angkor Wat via kolonialtiden och den mörka tiden under Pol Pot fram till dagens Kambodja.

Han berättade också om den kambodjanska ynglingen som blev fotograferad i Leksands IF tröja och som talade om att han skulle vara ”Leksing så länge han levde”. Ishockey visste han inte vad det var och is användes till coca cola. Hans Johansson talade även om SOS Barnbyar och dess betydelse. Han driver även ett ”rent vatten” projekt i Kambodja. Till detta samlar Hans in pengar genom att reparera cyklar som folk skänker. Cyklar som han sedan säljer. Pengarna går oavkortat till projektet.

Efter Hans timslånga berättelse fortsatte ”resandet” med att Ove Stridh talade om att 39 SPF:are ska resa till Skottland i augusti. Kommande resor är även medlemsresa till flygmuséet i Siljansnäs och en Hemlig resa.