Slöjdare demonstrerar

Laila Hedlund förbereder "trottoarpratarna" som ska locka Ludvikaborna till marknaden.
Textstorlek:

Mörkt och dystert på hösten? Men det händer mycket den här årstiden. Många arrangemang som till exempel marknader.

Ludvikabygdens Slöjdarförening har en årligen återkommande julmarknad första advent, den 2 december. Det är en högtid med försmak av jul. Där kan slöjdarna visa sina alster/produkter/konstverk. Där kan besökare beskåda och kanske köpa julpynt, bröd och personliga julklappar åt både sig själv och andra. Marknaden är inomhus i Folkets Hus i Ludvika. Det gäller bara att ta sig dit oavsett väder så kan man ta en lugn promenad mellan borden, träffa bekanta, köpa lotter, ta en fika och kanske en varm korv.

Knappt en vecka senare är det dags igen. Hösten 2011 gjordes ett försök med en marknad i Gonäs Folkets Hus. Det föll så väl ut att det lockar till en efterföljare. Lördagen den 8 december står borden åter dukade med hantverk av diverse material. Även i Gonäs finns servering, lottförsäljning och julklappsidéer.

Marknaden i Folkets Hus i Ludvika har många år på nacken, åtskilliga Ludvikabor har firat första advent med ett besök där. Föreningen har förhoppningar att även Gonäs marknad ska bli en återkommande begivenhet som hjälper till att fördriva höstmörkret.

Föreningens stadgar, som första gången daterades år 1987, ålägger medlemmarna att bland annat verka för att arrangera utställningar och försäljningsaktiviteter och att sträva efter att samla bygdens slöjdare och hantverkare inom föreningen – så – välkomna alla ni som tillverkar något och gömmer i lådorna.