Selma Lagerlöf på SPF-möte i Leksand

Göran Bengtsson, kyrkvaktmästare i Östra Ämterviks kyrka berättade med sin värmländska dialekt inlevelsefullt om kända och okända personligheter från trakten.
Textstorlek:

Vid SPF Leksands månadsmöte fick de 65 medlemmar som trotsat snöfall och isvindar lyssna till ett fascinerande kåseri av Göran Bengtsson, kyrkvaktmästare i Östra Ämterviks kyrka. Med sin värmländska dialekt berättade han inlevelsefullt om kända och okända personligheter från trakten. Naturligtvis kom en hel del att handla om Selma Lagerlöf, vars grav finns på kyrkogården i Östra Ämtervik. Kavaljererna på Ekeby, Gösta Berlings saga berördes och man fick en aning om vilka som ”stått modell” för de olika karaktärerna i böckerna.
Efter detta bejublade framträdande presenterade sig SPF:s nya ordförande, Kerstin Sjöberg och berättade bl a att föreningen har fått tillgång till ett skyltfönster i Vävstugan på Hantverkargatan. Gunilla Hansson talade om att en Hemlig resa ska gå av stapeln i juni och Stig Jacobsson, webbansvarig, demonstrerade hemsidan. Som avslutning var det dragning i det sedvanliga lotteriet med vinster i påskens tecken.