Rock´n Roll hos SPF Seniorerna Orsa

Textstorlek:

Till årets sista månadsmöte samlades ca 120 medlemmar på Orsa hembygdsgård. Ordförande Bernt Westerhagen hälsade alla välkomna och sekreterare Mona Lindh läste upp anteckningar från föregående möte.
Därefter berättade man om vad medlemmarna har för önskemål om framtida aktiviteter. Det var allt från yoga till bakning och styrelsen har tagit till sig önskemålen och skall redogöra senare vad som kommer att ske. Medlemsavgiften från och med år 2016 kommer att skötas av SPFs riksförbund. Julbordet är lördagen den 12 december och att det är hög tid att anmäla sig.
Från friskvårdshorisonten berättade Ellen Gunnars om verksamheten och hur viktigt det är att komma ut och röra på sig samt efterlyste någon som tillsammans med PRO håller i promenad och stavgången på måndagar kl 10.00 med start från PRO-lokalen. Efter promenaden finns det fika att köpa på PRO. Dansansvarig berättade om seniordanserna för 2016 som börjar 26 februari då Pär Norlings gästar oss igen med sitt örongodis. Reseansvarig informerade om det som låg närmast i tiden och det är Ruggugglan Ur spår i Falun den 24 januari.
Så var det dags för dagens uppträdande under parollen ”En resa till tiden då Rock & Roll förändrade världen”. Det var Björn Hemstad, hemmahörande i Rönninge utanför Stockholm men född i Särna, som bjöd på en strålande och målande återupplevelse av den tid som flytt. Med projektorns hjälp och inspelad musik klappade vi takten till 50-60-talets storheter som Elvis och Tommy, Fats Domino, Roy Orbison mfl samt höjdarlåtar som tolkades av Björn själv. Efter rungande applåder fick Björn Hemstad motta ett minne från dagens besök i Orsa. Efter allt detta igenkännande och lusten att släppa loss och gunga med var det en höjdare som de flesta suger på länge.
Så var det dags för lottdragning och som vanligt några glada vinnare medan vi andra får hoppas på bättre tur nästa gång. Nu var det dags att runda av och ordförande tackade de närvarande och förklarade mötet avslutat.