Ore Durspelare och "Cittronilerna" i Boda och Bingsjö kyrkor

Textstorlek:

Femte söndagen i Påsktiden, en söndag med temat ”Att växa i tro”. Kyrkoherde Ingemar Bergmark predikade i Boda och Bingsjö kyrkor och belyste miljön och människans egoistiska tänkanden beträffande vårdandet av vår natur för de efterkommande. Bergmark berättade även om en bok som han recenserat där en pojkes högsta dröm var ”att få umgås med sin pappa en vecka om pappan inte pratar i mobilen hela tiden”.
Kyrkvärden Berit Jonsson läste texterna i Boda och där medverkade även Ore Durspelare. Tio stycken mycket samtränade musiker som bl.a. bjöd på ”Hambopolska från Boda”, ”Vid Siljans strand”. Kans Gunnar sjöng solo till två an låtarna.

I Bingsjö kyrka spelade ”Cittronilerna” som är medlemmar ur Bingsjökören. ”Cittronilerna” spelar cittra, fiol och tramporgel. De bjöd på låtar från Bingsjö och Boda såsom ”Hjortingens marsch” och ”Slövagubbens måg”. Kantor var Walters Börje Edénius. I Boda serverade Ulla Iversen och Barbro Gunnarsson Hedström kyrkkaffe och i Bingsjö Ewa Hall Aldegren. Bergmark gladdes mycket över att få vikariera i de kyrkor han varit kyrkoherde i många år samt att det ordnas många trevliga musikinslag som berikar gudstjänsterna.