Musikcafé med allsång

På söndag 22 sept. har Säters Dragspelsgille höstpremiär, i Vasakyrkan Hedemora, för de populära musikcaféerna med allsång.
Textstorlek:

På söndag 22 sept. har Säters Dragspelsgille höstpremiär, i Vasakyrkan Hedemora, för de populära musikcaféerna med allsång. Som vanligt kommer man att bjuda på gamla välkända allsånger, blandat med underhållningsmusik av dragspelsgillet och dess solister. Programmet börjar kl 14.00 och pågår ca 2 timmar och innehåller ett avbrott för servering och lotterier.
Det är elfte säsongen som Säters Dragspelsgille arrangerar dessa musikcaféer under vintermånaderna.
Från början var det enbart i Säters Folkets Hus som arrangemanget hölls, men sedan några år tillbaka gästar man Hedemora varannan månad. I Hedemora, fick man från början, möjlighet att vara i Vasagården, d.v.s. församlingslokalen under Vasakyrkan, med både sången och serveringen. Men när publikmängden ökade och den lokalen ansågs för trång, så erbjöds som en lyckad lösning, att sången och musiken flyttade upp i kyrkosalen, som rymmer många människor och har en utmärkt akustik.
Servering i pausen sker dock alltjämt i Vasagården och sköts av församlingen.
Nästa musikcafé med allsång, blir sedan i Säters Fokets Hus, söndagen 27 oktober. Därefter planerar Säters Dragspelsgille att arrangera ett par musikcaféer med julmusik och julsånger under november och december.