Mästare med drag

Lördag den 27 april gästas Avesta av Daniel Andersson.
Textstorlek:

Lördag den 27 april gästas Avesta av Daniel Andersson och hans trio Tremendissimo. Det är Avesta kammarmusikförening som står för arrangemanget och det äger rum i Centrumkyrkan. Daniel som har sina rötter i Hedemora är välbekant för många med sitt dragspel. Han är idag en av Sveriges främsta accordionister, har vunnit en rad musiktävlingar i Sverige och utomlands och har spelat på de stora arenorna. I höstas kunde vi se TV-dokumentären om Daniel, Mästare med drag”, en intressant skildring av en ung begåvad musiker.
I trio Tremendissimo har Daniel med sig Emilio Estrada violin och Jens Lundberg bandoneon. Emilio kommer från Cuba men bor i Sverige sedan några år. Han är ofta anlitad som solist, kammarmusiker och pedagog. Jens är född i Stockholm och hans instrument bandoneon är en form av dragspel. 2012 fick han det prestigefyllda Albin Hagströmpriset för framstående dragspelare och gitarrister.
De tre musikerna spelar verk av de klassiska tonsättarna men framför allt tangomusik, traditionell och nyskriven Tango Nuevo där kompositören Piazolla har en given plats. Ett härligt tillfälle att få lyssna till bra musik och skickliga musiker.

AMJ