Månadsmöte SPF Leksand

Textstorlek:

Ett femtiotal medlemmar deltog i SPF Leksand Veteranklubbs månadsmöte i Gästishallen onsdagen 13:e november. Inbjuden gäst denna dag var en av 4 diakoner, som tjänstgör i Leksand pastorat, Birgit Arvids, som delgav oss bl.a. hur man utbildas till Diakon.

Det krävs många års studier på högskolenivå innan man når sin ”examen” och därmed får bära den gröna skjortan. Vi fick också ta del av en Diakons uppgifter i både glädje och tuffare uppgifter, deras hjälp och stöd i svåra situationer, liksom support och delad glädje i samvaron med Leksandsborna. Den stabila uppmuntrande delaktigheten, som kan behövas i oförutsedda situationer, är värdefulla i dagens samhälle. T.ex. är samtalsgrupper planerade för att umgås, hjälpa, stödja och lotsa våra ”nysvenskar” in i vårt svenska samhälle. En mycket givande bild av en del i Diakonins uppgifter förmedlade av Diakon Birgit Arvids.

Vår dataexpert Stig Jacobsson gav oss sedan en del varnande exempel på vad vi kan drabbas av via datanätet. Öppna aldrig ett okänt mail ! Svara aldrig och fram för allt, lämna aldrig ut bankkortsnummer o dylikt, mycket viktigt!!!

Slutligen meddelades att nästa månadsmöte blir den 12:e december. Julfest med Lussefirande och underhållning av Kerstin Bäck.