Julmusikcafé med allsång i Hedemora och Säter

Textstorlek:

Säters Dragspelsgille avslutar året med att bjuda in till två st Julmusikcaféer med allsång. Repertoaren hämtas ur julen och adventhögtidernas rika musikskatt. Publiken kommer att få sjunga med i kända och kära sånger med anknytning till julen.
Allsångerna kommer att varvas med instrumentala melodier och sånginslag, framförda av gillets medlemmar.
Det var inför förra årets julhelg, som tanken föddes att utöka cafésäsongen med ett par extra arrangemang som innehöll julens melodier och sånger. Publiken slöt upp väl i både Hedemora och Säter och verkade trivas, så beslutet att fortsätta under detta år var inte svårt.
Svårt kan det däremot vara för musikanterna att ta sig an och öva in melodier,som spelas så sällan och hinner falla i glömska under mellantiden. Den utmaningen är man dock i full gång med att övervinna under övningskvällarna. Innan premiären hoppas man att även den krångligaste av dem alla, Tomtarnas Vaktparad, skall ”sitta” för den är tänkt att inleda programmet.
Säters Dragspelsgille hälsar välkomna till Vasakyrkan/Vasagården Hedemora söndagen 24 nov. och till Säters Folkets Hus söndag 8 dec. Programmet börjar kl. 14.00 på båda platserna och beräknas avsluta ca. kl 16. I en paus blir det lotterier och servering.