Julförsäljning i Lillmokyrkan i Malung

Julförsäljning i Lillmokyrkan i Malung. Timea Hedlund och hennes duktiga dansare - barn från förskoleåldren och uppåt - dansade.
Textstorlek:

Första advent är julförsäljningarnas tid – så ock i Lillmokyrkan i Malung, där den 1/12 bjöd på en härlig förmiddag av gemenskap, sång och musik och köpenskap. Många ”julbakade” där – tänk så bekvämt att fylla frysen med läckra kakor- det var säkert ett tjugotal olika sorter – saffransbröd, vetebullar och förstås härliga matbröd.

Det är ett stort ideellt arbete som församlingsmedlemmarna lägger ner och lönen för mödan blev i år drygt 25.000. Timea Hedlund och hennes duktiga dansare – barn från förskoleåldren och uppåt – dansade. ”Havet stormar” var en fartfylld uppvisning i slöjdans (se bilden) och att Loreen är en beundrad artist kunde man inte ta miste på. Både pojkar och flickor visade sina konster och många stolta föräldrtar, syskon och andra släktingar fanns med som supporters.

Ingvar Bråmå gladde oss med bl.a. Tomtarnas vaktparad på flygel och pastor Nisse Würth höll en liten andakt. Jarl Christoffersson svingade klubban med bravur och lotterna hade strykande åtgång. Naturligtvis serverades gott kaffe med dopp. Den traditionella ”portionen” – sockerkaka med sylt och plommon hörde förstås till. Man hörde många ”minns Du” och julförsäljningen i Lillmokyrkan är en återkommande fest, som många åker hem till. Där träffas gamla bekanta och man känner att adventstiden inleds med denna händelse. Över alltihopa lyste ljusstakar och stjärnor i fönstren – nu lackar det mot jul!