Julfest hos SPF Seniorerna Orsa

Textstorlek:

SPF Seniorerna Orsa samlade medlemmarna till julfest på hembygdsgården i Orsa. Över 120 personer hade klätt upp sig och minglade runt till Orsa Dragspelsklubbs ingångsmusik innan det var dags att hitta sin plats vid dukat bord.
Föreningens ordförande Bernt Westerhagen hälsade alla välkomna och festen kunde börja.
Det börjar med att Lucia med tärnor och stjärngosse träder in sjungandes traditionella julsånger. Lucia med följe var denna gång delar av Orsa församlings unga kör och stöttades av Anna-Karin Bengtar. Det var ett fint och uppskattat inslag i juletid. En julfest utan Tomten av Viktor Rydberg är kanske inte är någon julfest om Tomten själv får bestämma, så därför lästes den upp av just Tomten själv, Spiris Kerstin.
Så var det dags för årets uppläxning när ordningsreglerna lästes upp. Att höger och vänster inte alltid är vad man tror fick man erfara när julbordet intogs av hungriga gäster. Årets julbord, som var designat av Wiggens Catering från Venjan, gick under temat lokalproducerat. Mycket och god mat samt dragspelsklubbens sång och musikinslag bidrog till att stämningen var på topp. Efter maten var det dags för kaffe och kaka samt den obligatoriska lottdragningen. Innan dansen startar tackar ordförande alla medlemmar som kommit och alla de som gjort julfesten möjlig. Nu spelade Orsa Dragspelsklubb upp till dans och golvet fylldes snabbt av dansanta par. Dansen fortsatte sedan någon timme till innan kvällens sista dans spelades upp. En alltigenom lyckad julfest var så tillända och folket begav sig hemåt.
Text och foto Hasse Ekström