Helhelg med hundar

Textstorlek:

Lördagen den 15/9 bjöd på solsken och hundens dag. Ungefär 80 personer besökte hundens dag som bjöd på rasparad och uppvisningar i agility, rallylydnad, fasttagande, tävlingslydnad, uppletande och räddningshundsarbete. Man kunde även prova på rallylydnad och agility, gå tipspromenad eller prova sin lycka i ett lotteri. Avslutade hundensdag gjorde det stora hundracet. Alla som ville fick delta och snabbast hund på 50 meter skulle vinna. Och vilken uppslutning det blev och tillslut hade 32 hundar deltagit. Sammanfattningsvis kan vi säga att det viktigaste är inte att vinna utan att deltaga och ha roligt med sin hund.

Vi fick se många nya ansikten och intresse för kurser och att deltaga på våra aktiviteter visades. Så vi hälsar alla intresserade välkommen tillbaka.

På kvällen samlades ett gäng medlemmar för att starta upp en träningsdag. 11 st var vi som åt pizza och pratade till stearinljusets sken och med mysmusik i bakgrunden. Från ungdomar till medelålders, män som kvinnor gjorde en lyckad kväll. Planer smiddes även till söndagens träningsdag där vi var 8 st som tränade lydnad, spår, upplet och sök tillsammans. Hundar och människor i en salig blandning. Vad sägs om denna hundblandning: Tibetansk Mastiff, Dvärg schanuzer, Australian Cattledog, Australian Shepard, Rottweiler, Vorsteh, Flatcoated retriever och Riesenschnauzer.

Slutsatsen: Två härliga dagar fyllda med hundar, goa klubbkamrater och härliga skratt och samtalsämnen. Något vi måste göra om och hoppas på att fler vill delta