Färnäs Bygdegård med tipspromenad i Geologins tecken

Textstorlek:

Färnäs Bygdegård med tipspromenad i Geologins tecken
Söndagens tipspromenad (29/11) i Färnäs med start från Färnäs Bygdegård lockade, trots dåligt väder, 63 vuxna och 4 barn. Efter promenaden bjöd bygdegårdsföreningen deltagarna på glögg och pepparkakor. Dessutom fanns som vanligt kaffe med våffla att avnjuta.

Vi passade på att fira 1:a advent med, Geologins Dag, en stenutställning och en geologisk tipspromenad.
De som hade konstiga stenar med sig fick ställa frågor till geologen
Kjell Westerdahl som förklarade vad det var för något. Många besökare var intresserade av vad Agneta o Kjell visade och berättade. Agneta Arnesson-Westerdahl är till vardags projektledare på Länsstyrelsen.
Geologins Dag är en ideell förening som vill väcka nyfikenhet kring berg, jord och vatten, och visa vilken nytta kunskap om geologi och geovetenskap ger samhället. Föreningen jobbar året runt med att synliggöra geovetenskap.

Tipspromenaderna i Färnäs börjar bli smått historiska med många deltagare varje söndag mellan september och maj. Vi började i september 2011 med 24 deltagare och i nuläget är det i genomsnitt 60 vuxna och 14 barn. Rekordet ligger på 134 vuxna och 33 barn. Sträckan, genom byn, som man går ligger på 2-2,5 km och vägvalen varierar. Man kan också passa på att njuta av en underbar bygd och natur.

Text Bilder/fotograf
Margith Henriksson Krister Larsson
Färnäs Bys Bygdegårdsförening