Dansavslutning på Skeer

Textstorlek:

Drygt hundra personer kom till Skeer i Orsa för att dansa och ha trevligt vid säsongsavslutningen. Orkestern för kvällen var Cedrix, ett bra och säkert kort som håller hög klass.
Det är svårt att kunna förklara för en oinvigd ny pensionär vad danskvällarna egentligen innehåller. Vi som dansat ”ute” långt innan vi blev pensionärer tyckte nog att pensionärsdans klingade konstigt i våra öron. Men när vi så småningom drabbades av fenomenet upptäcker man att skillnaden inte alls är så stor. Alla kanske inte buggar hela tiden, och de två gammeldanser som dansas före och efter fikauppehållet är efterlängtade för en del och känns som en liten paus för andra. Annars är det gammal hederlig foxtrot som gäller till kramgoa låtar som det heter. Mycket socialt där man umgås och kan skaffa nya kontakter. Det kan vara många världsliga problem som löses under kvällen eller kanske bara åka tillsammans.
Man slutar aldrig att förvånas över hur många ideella krafter det behövs som ställer upp för att få till stånd en danskväll för +65-are. Det skall annonseras, affischeras, säljas biljetter, skötas golv och tas emot orkestrar. Därtill kommer cafeterian med allt kring detta. Belöningen är att få se dansanta människor nöjda med kvällen. Ett tack till alla dessa ideella för deras insatser för våra danser som SPF Seniorerna i Orsa som anordnar.
Höstsäsongen här på Skeer börjar med Löpsjötorparns orkester den 21 augusti.