Byfest i Färnäs Bygdegård

Textstorlek:

Den 25 april anordnade Mora aktivitetsamordnare och Färnäs Bygdegård en byfest som samlade ett 50-tal personer.Delar av Mora Spelmanslag stod för underhållningen med musik och sång. Spelmanslaget tågade in till tonerna av Orres Festmarsch. Sune Borgström presenterade spelmanslagets medlemmar och de olika programpunkterna. Det bjöds det på gamla och nya låtar från Mora och Siljanstrakten. När laget spelade några valser, var det flera som passade på att dansa. Deltagarna hade fått textblad till Evert Taubes ”Dansen på Sunnanö” och till Gärdebylåten så det blev också lite allsång.
Ragnhild Karlsson sjöng solo Oxbergsmarschen på moramål, ackompanjerad av Algot Larsson på fiol. Veteranerna Karl-Erik Andersson på gitarr och Algot Larsson på fiol spelade en hälsingelåt.
Flera medlemmar i laget komponerar nya låtar och den här gången fick publiken höra ”Mälarsnoa” av ordföranden Christina Påhls West , ”Vägen till Flerohopp” en schottis av Kerstin Lörström och ”Bröllopsvals till Per och Lina” som Arne Söderkvist gjorde till barnbarnet Per när han gifte sig med Lina i Högalidskyrkan.
I kaffepausen berättades roliga historier från både publiken och spelmanslaget.
Den trivsamma träffen avslutades med att spelmanslaget tågade ut spelande Gärdebylåten.