Misstänkt mord i Smedjebacken – man hittad död efter bråk

Textstorlek:

En man i 40-årsåldern hittades död utomhus i ett centralt beläget villaområde i Smedjebacken under natten till söndagen. Enligt vittnesuppgifter ska det ha förekommit bråk mellan två personer som slutade med att den ena personen dödades.

När Dalabygden besökte den misstänkta brottsplatsen på söndagsförmiddagen var området avspärrat och polisen genomförde en teknisk undersökning av området.

Ett större område kring en gatukorsning var avspärrat och två cyklar låg på marken i området.

Ungefär samtidigt hade en man, som var jämnårig med den döde, gripits av polisen som misstänkt för att ha varit inblandad i dödsfallet. Den gripne anhölls snart och var skäligen misstänkt för mord, vilket är den lägre misstankegraden.

Häktades i onsdags

Under onsdagseftermiddagen häk­tades mannen av Falu tingsrätt, även fortsättningsvis som skäligen misstänkt för mord. Som längst kan han hållas kvar i häkte i sju dagar, innan en ny häktningsförhandling ska äga rum.

Den häktade mannen är även misstänkt för grov stöld, då något ska ha stulits från den döde mannens lägenhet.

Det är oklart vad som ligger bakom det misstänkta våldsbrottet. Den häktade mannen förnekar att han ska ha dödat en man i Smedjebacken.