Ett Säter i miniatyr ska byggas som en lekplats i Säterdalen

Textstorlek:

Redan under nästa år ska en lekplats för de allra minsta byggas i Säterdalen. Det ska ske i form av ett Säter i miniatyr, meddelar Säters kommun.

Det är politikerna i kommunstyrelsen som har fattat beslut om framtida satsningar på området Säterdalen.

Redan till den här sommaren görs satsningar på upprustning av det lilla fäbodområdet där det kommer att finnas djur och caféservering. Området öppnar igen till sommaren efter att ha varit stängt förra sommaren för renovering. En ny entreprenör kommer att driva verksamheten vid fäboden. Men politikerna i kommunstyrelsen har nu bestämt sig för hur man ska utveckla området under de kommande åren.

”Vi kan inte göra allt samtidigt”

– Det känns bra med en långsiktig planering med prioriteringar för vi kan inte göra allt på en gång, säger Mats Nilsson, kommunstyrelsens ordförande.

Ambitionen är att en lekplats för mindre barn ska byggas i Säterdalen, i form av ett Säter i miniatyrformat.

Politikerna har också beslutat om att information, vägvisning och skyltning i området ska prioriteras. Dessutom vill man satsa mer på picknickmiljöer.

Antalet besök ska mätas

Kommunen vill också få ett hum om hur välbesökt parken är och ska därför investera i utrustning för att mäta antalet besökare.

Framöver vill man förverkliga tidigare antagna planer som går ut på att Säterdalen som en plats för lek ska utvecklas ytterligare.