Han fick körkortet tillbaka

Foto: Mikael Forslund
Textstorlek:

Den 11 januari berättade Dalabygden att Nicklas Höglund från Svärdsjö hade fått sitt CE-körkort indragit från den 22 oktober 2018. Detta trots att Nicklas haft dispens för ett medfött synfel sedan 2002.

Efter Dalabygdens artikel började saker att hända och nu har Nicklas fått sitt glädjebesked.

– Jag har fått tillbaka körkortet efter att Transportstyrelsen hittat ett dokument på tolv sidor på Trafikverkets Arkivcentrum, berättar en jublande glad Nicklas för Dalabygden.

Hur känns det innerst inne?

– Jag är oerhört, oerhört glad och samtidigt lite chockad. Jag var nästan inställd på att inte få tillbaka körkortet. Det finns inte ord för hur tacksam jag är. Det var öppningen för mej och min framtid som yrkesförare, säger Nicklas.

Har du redan börjat köra igen?

– Den första mars drar jag igång. Jag fick jobb som truckförare på ett sågverk under tiden och dessutom anställde vi en ersättare för mej. Men i mars sitter jag åter bakom ratten.

Niklas och pappa Peter har firma tillsammans och en timmerbil i drift.

– Nu kan jag återgå till det jag älskar mest och framförallt kan vi driva familjeföretaget vidare.