Bröder toppar Tillväxtligan

Dala Spräng & teknik toppar ALMI:s Tillväxtliga. Anna Rosengren och vinnarna Robin, Emelie, Maria och Fredrik Eriksson. Foto: PeO Karlström
Textstorlek:

– Vi har börjat i rätt ände och vi visste vilka utmaningar som väntade.Orden kommer från Fredrik Eriksson, som tillsammans med sin bror Robin driver Dala Spräng & Grävteknik i Säter och Borlänge.

– Framförallt har vi sett till att jag och Robin sysslar med det som vi är bäst på. Och det är att vara på fältet. Vi är uppväxta i branschen och tredje generationen som sysslar med samma sak, poängterar Fredrik.

Hela den administrativa delen har man delegerat till sina respektive fruar Emelie och Maria.

– Min fru Maria är ekonom och Emelie har en bakgrund på Trafikverket med kvalité- och miljökunskapen. De har tagit den tunga administrativa delen. Oerhört viktigt att man fördelar arbetsuppgifterna och framförallt när vi växer, säger Fredrik.

Och växer det gör verkligen Dala Spräng & Teknik, som bildades 2016.

I veckan presenterade ALMI sin årliga Tillväxtliga i Dalarna och bröderna Erikssons företag hade växt med hela 404 procent.

– Vi plockar fram de företag som växt mest mellan två årsbokslut. Vi vill verkligen hylla de företag som växer i länet. Vi vill ju alla bo, verka och leva i Dalarna och då är det viktigt med företag som är framåt, säger Anna Rosengren på ALMI.

Idag omsätter bröderna lite över 14 miljoner och har 10 anställda.

I första hand sysslar de med mark och anläggning, men just nu väntar de på vintern.

– Snöröjningen är en viktig del i vår verksamhet, avslutade Robin Erikson.

De tre i topp i Tillväxtligan var Dala Spräng & Grävteknik, Arkos Home, Leksand och Dala Massivträ, Falun.