Hedemoras företagare firade

Textstorlek:

– Vad fantastiskt kul att kunna hälsa välkommen till företagens egen fest. Små och medelstora företag sysselsätter idag över 4300 personer i Hedemora och skatteintäkterna till Hedemora Kommun är 200 miljoner. Vi företag i Hedemora mår bra och vi vill växa. Får vi växa så kommer Hedemora Kommun att växa.

Med de orden inledde Daniel Erlandsson Hedemoras Företagarfest inför 170 gäster i Folkets park.

Under kvällen hedrades massor av företagare och den finaste utmärkelsen Årets Företagare gick till Yngve Bergman, Byggfirma Yngve Bergman AB.

Yngve har varit företagare i snart 50 år, men hans byggprojekt med rötter i vikingatiden fram till handelsområdet på Moränget har visat att han är en företagare att lita på, både nu och i framtiden.

Årets butik har en av två högsäsonger just nu. Håkan Mix och Mårten Lindsnäs heter ägarna och företaget är MiLi Däck och Service.

– De möter alltid kunderna med ett leende på läpparna, ett vänligt ord och en varm kopp kaffe i den trevliga verkstadslobbyn. Med jourservice vardag som helgdag serveras nya sulor och stajlade fäljar till stora och små fordon utan minsta tanke på att snåla på kvalitén eller omtanken.

Det var några ord från jurys motivering.

På 80-talet var DalaRocken ett gigantiskt arrangemang på Motorstadion i Hedemora. I år var DalaRocken tillbaka i en liten mindre tappning och skådeplats var Vasaliden. Ett arrangemang som gav Bert Jonsson och Micke Svahn utmärkelsen Årets Hedemoraambassadörer.

Övriga pristagare var spelutvecklingsföretaget Killmonday Games som blev Årets Nyföretagare.

Företagarnas ungdoms stipendiat blev Maja Perjans, som driver en frisörsalong i sitt hem och Mästerbrev, Frisörmästare delades ut till Lillan Källström Andresson.

Årets nytänkare blev Hedemora Industriakustik.

Dadson, far och son Togga och Jonathan Liljedal, stod för kvällens underhållning och var tillika konferencier.

– Första året vi var i Folkets Park och det var et lyckat drag. Vi var faktiskt 40 personer fler i år, sade en nöjd Anna-Maria Nordström i Företagarna.

Hedemoras Företagsfest är ett samarrangemang mellan Hedemora Kommun, Hedemoras Näringslivsbolag och Företagarna Hedemora.