Idrottens dag i Hedemora

Tobias Hedwall, projektledare för Idrottens Dag i Hedemora. Foto: PeO Karlström
Textstorlek:

I morgon arrangeras Idrottens Dag på Vasaliden i Hedemora. Ett samarbete mellan Dalarnas Idrottsförbund och Hedemora Kommun.

– Idrottens Dag är sedan några år tillbaka en manifestation för idrotten. En möjlighet för föreningar att visa upp sin breda och fina verksamhet, säger Tobias Hedwall på Dalarnas Idrottsförbund.

Förra året arrangerades Idrottens Dag i Vansbro.

– Verkligen lyckat och massor av besökare, som provade på diverse idrotter. Vi hoppas på en lika stor uppslutning i Hedemora.

Liknande Idrottens Dag arrangemang kommer att genomföras i hela landet under hösten.

Det blir ett digert program på Vasaliden. Prova-på aktiviteter i ett flertal idrotter. Dessutom blir det på uppvisningar, tal, mat, prisutdelningar samt en DJ som sprider ljuv och inspirerande musik.

– Arrangemanget är naturligtvis gratis och passar alla åldrar, påpekar Tobias.

En chans att träffa idrottsföreningar i bygden och prova-på olika idrotter.

– Vi inom Dalarnas Idrottsförbund vill också sänka trösklarna för att ungdomar skall få en möjlighet att idrotta i en förening på sina villkor. Vi måste helt enkelt tänka i nya banor både beträffande tävling och träning. Vi vill slå ett slag för Riksidrottsförbundets tema ”Ett nytt sätt att träna och tävla”, säger Tobias.

Kan man låna idrotts- och friluftutrustning?

– Det ingår i projektet. Hedemoras Fritidsbank kommer att vara öppen och här finns det möjlighet att låna utrustning, påpekar Tobias.

Kommer du till Vasaliden finns bland annat följande föreningar från närområdet på plats: Avesta Dance Team, BK Granen Bowling, fotbollsklubbarna Hedemora FC och IFK Hedemora, innebandyföreningarna Långshyttan och IFK Hedemora, Hedemora Judoklubb, Hedemora Cheerleading, Hedemora Simsällskap, IFK Hedemora Orientering, Hedemora friidrott, IFK Hedemora Handboll och Hedemorabygdens Ridklubb.

– En rolig dag med ett stort utbud av aktiviteter och även en möjlighet att fundera på och prata idrott, avslutar Tobias.