Det bästa tillbehöret till salladen är dressingen

Textstorlek:

Nu prunkar grönsakerna i rabatterna – om inte allt har torkat bort förstås. Att blanda ihop sallad är ofta ganska enkelt men för att få till den där riktiga finessen krävs oftast en god dressing. Vill man inte röra ner den direkt i salladen går det fint att servera dressingen, eller varför inte några olika att välja på, vid sidan om. Det mesta är superenkelt och går att röra ihop på under fem minuter.

Annons:

Labnehdressing, Libanesisk röra som passar bra till sallad med kyckling

Ingredienser:

1 förp labneh

½ tsk salt

½ tsk malen spiskummin

½ tsk paprikapulver

1 msk hackad färsk koriander

1 msk hackad färsk mynta

Tahinidressing

2 dl mild yoghurt

1 pressad vitlöksklyfta

½ tsk cayennepeppar

1 msk pressad citronsaft

½ dl tahini

½ tsk salt

1 krm svartpeppar

ev 1 msk rostade sesamfrön

1 knippe klippt bladpersilja

Aprikoschutney, här krävs det lite mer jobb och förberedelser

Receptet gäller för 3 dl

2 msk rapsolja

1 dl apelsinjuice

2 msk farinsocker

1 gul lök

100 g torkade aprikoser

½ röd chili

Gör så här:

Skala och hacka löken. Strimla aprikoserna, kärna ur och strimla chilin. Fräs löken i smör-&rapsolja i en stekpanna. Rör i aprikoser, chili, juice och socker. Koka på svag värme utan lock ca 10 min. Häll upp chutneyn i en väl rengjord burk. Förvara kallt.

Bluechees-dressing, som också fungerar till hamburgare

150 g blue chees-ost

1 dl gräddfil

1 krm salt

Annons: