DB:s tips på olika nöjen

Textstorlek:

I helgen blir det sommarfestival i Idre och bruksdagar i Horndal. Vi tipsar även om brödbakning i Orsa finnmark samt bingo i Färnäs.

Bruksdagar i Horndal

13-15/7, 20/7 Horndals brukspark, Avesta. Årets bruksdagar erbjuder aktiviteter för hela familjen. Brukscafé och muséet håller öppet.

Idre Yran

13-15/7 Fjällfotens stugby, Idre by. En festival för hela familjen. Idre Yran som startade 1998 har blivit en populär sommarfestival med många besökare. Under fredagen blir det marknad vid hembygdsgården med start kl. 10.00. Hantverk, mat och friluftsliv. Därtill blir det gårdsloppis och tivoli på Prästjolen.

Nordlek- folkmusikfest

13-15/7 Lugnet, Falun. Ett nordiskt samarbete mellan riksorganisationer som har till uppgift att främja den traditionella, nordiska folkkulturen inom dans- musik och dräkter. Temat för årets stämma är polskor.

Venjans sockenvecka

13-14/7 Venjan, Mora. Två dagar kvar på sockenveckan. Här visar byarna runt Venjan upp sevärdheter och hantverk. Under veckan kan du bland annat smaka nyrökt sik, skrållkakor och stjir. Det blir dans och underhållning.

Öppen bagarstuga

17/7 Fågelsjö gammelgård, Orsa finnmark. Bagarstugan är öppen i Fågelsjö. Bakning och försäljning av tunnbröd. Gammelgården visas dagligen till och med 31 augusti varje halvtimme kl. 11-16. Pris för vuxen är 100 kr.

Drive-in-bingo

18/7 Färnäs bygdegård, Mora. Ställ in bilradion på 107,9 mhz för att delta. Det finns spelplatser både ute- och inomhus.

Gruvvandring

18/7 Solberga, Insjön. Guidad vandring, cirka fyra kilometer i bitvis tuff terräng genom delar av Åhls gruvfält. Här finns järn- och koppargruvor som brutits från medeltiden till sent 1800-tal. Samling vid fiskdammarna, cirka en kilometer före Solberga. Ta med fika. Grova skor rekommenderas.