Prinsessbebisen: Kungaparet avbryter semester

Textstorlek:

Prinsessan Madeleine har fött sitt tredje barn, en flicka. Klockan 00.41 föddes den nya lilla prinsessan som väger 3 465 gram och är 50 cm lång. Riksmarskalk Svante Lindqvist skriver i ett pressmeddelande att flickan är ”ett friskt och välmående barn”.

Pappa Christopher O’Neill var med på sjukhuset under hela förlossningen och alla mår bra.

”Vi är mycket glada över tillökningen i vår familj och att Leonore och Nicolas har fått sitt efterlängtade syskon. De ser mycket fram emot att träffa sin nya lillasyster”, säger Christopher O’Neill i ett pressuttalande.

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia som befinner sig på skidorten Klosters i Schweiz avbryter semestern och kommer hem för att träffa sitt nya barnbarn, skriver Expressen.

Kungaparet kommer att vara i Sverige under dagen, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till tidningen.

Klockan tolv kommer Försvarsmakten att skjuta salut med anledning av prinsessans födsel. 21 skott kommer att skjutas från på Skeppsholmen i Stockholm, samt från salutstationerna i Boden, Härnösand, Karlskrona och Göteborg.

Stefan Löfven passade på att framföra sina gratulationer till föräldrar och nyblivna storasyskon.

”Jag vill framföra mina varmaste lyckönskningar till Prinsessan Madeleine och herr Christopher O’Neill som har blivit föräldrar igen. Stort grattis till hela familjen och särskilt till de nyblivna storasyskonen Leonore och Nicolas”, säger statsministern i ett pressmeddelande.

Madeleine och hennes make Christopher O’Neill har sedan tidigare dottern Leonore, som föddes i februari 2014 och sonen Nicolas som föddes i juni 2015. (TT)