Sponsrat innehåll

Allt fler bostäder byggs i Sverige

Textstorlek:

Samtidigt som vi börjar att närma oss 2018 byggs det allt fler bostäder runt om i landet. Idag ligger Sverige bland de länder där befolkningen är mest flitiga med att låna till bostäder och enligt statistiken har svenskarna inga planer på att ge upp lånetrenden.

Visst är det så att antalet svenskar som lånar till bostäder har minskat det senaste året men trots det ligger Sverige bland EU:s topp 5 länder när det kommer till lån.

Bostadskostnaderna underskattas

När vi talar om lån till bostad är det dock inte enbart köp av lägenheter eller hus som det rör sig om. Många av de svenskar som väljer att låna till sina hem tänker inte alltid på kostnaderna som följer med och det är lätt att underskatta vad saker och ting kostar. När man planerar renovering av kök, ett nytt golv eller byte av köksluckor är det vanligt att man då gör en missbedömning.

Hålla kostnaderna nere

För att hålla kostnaderna nere finns det ett flertal saker man kan göra. Det kan till exempel vara god idé att höra sig för bland vänner och bekanta och ta reda på om det finns någon där som kan hjälpa till med renoveringen. Kanske finns det en vän som är målare eller en bekant som är duktig på att lägga golv. Har man tur så finns det någon händig inom den närmsta umgängeskretsen. Utöver bör kan man se till att anställa byggare och målare med stor försiktighet. Det är vanligt att kostnaderna snabbt eskalerar och plötsligt står man där med ett halvfärdigt hem och inga pengar kvar. Det är inte ovanligt att man råkar anställa personal som inte gör sitt jobb ordentligt men ändå tar en massa pengar för det. Tyvärr har många svenskar fått se denna mardröm bli till verklighet och därför är det viktigt att tänka sig för innan man rusar in i något. Det är viktigt att jämföra priser och ta referenser från tidigare arbetsgivare och på så sätt säkra sig att jobbet blir gjort ordentligt.

Det finns hjälp att få

Så om man är försiktig med vem man anställer, och har gjort sitt bästa för att hålla sig till sin budget, är man då garanterad att man inte hamnar i en knivig situation då? Riktigt så enkelt är det tyvärr inte alltid. Ibland kan man ha följt alla försiktighetsåtgärder men inser att man ändå gjort en missbedömning och glömt den där extra dörren som skulle bytas ut eller vad det nu kan vara. Man kan då vända sig till bolag som erbjuder snabblån till privata ändamål. Hur mycket man kan låna skiljer sig bland olika bolag men det finns de företag som erbjuder lån ända upp till 500 000 kr. Fördelen med dessa företag är att man får ett snabbt besked om man blivit beviljad eller ej och oftast har man pengarna på kontot redan efter ett par dagar. I vissa fall, speciellt när det kommer till stora belopp, måste man lägga in en säkerhet för lånet men processen är fortfarande väldigt smidig och har man god ekonomi i övrigt brukar det inte vara några problem alls att bli beviljad ett snabblån.

Så nu när vi vet vad man bör tänka på gällande bostadskostnader finns det bara en sak kvar att göra; nämligen att sätta igång med planeringen.