DB:s tips på olika nöjen

Har du ett Dala-Evenemang på G? Mejla dalabygden@sveagruppen.se så lägger vi det på denna sida så att fler kan se det.​
Textstorlek:

​Julen står för dörren och denna helg kan vi rekommendera musikcafé i Färnäs, julshow i Borlänge och en klassisk julsaga i Falun.

Musikcafé

1. 2/12 Färnäs Bygdegård kl. 16.00. Popnix Nostalgisk musikunderhållning från ”Sinatra till Rock´n´roll”. Julinspirerat fika ingår. Arrangör Färnäs Bys Bygdegårdsförening.

Julshow

2. 1/12 Galaxen Borlänge. Kvällen börjar med glöggmingel och barhäng från kl.18.00.

Därefter julbord, där alla traditionella läckerheter är uppdukade.Samtidigt bjuds det på en show,

Tomteland

3. 1/12 Tomteland Gesunda. Upplev teateräventyret Julens Stjärna, hälsa på Tomten i hans eget hus, var med på Häxans och Busmusens bus-skola, handla dina julklappar i Gotteboden.

Julshow

4. 1/12 Holly Jolly Christmas Klockargården Tällberg. I årets julshow är det julmusiken och stämningen som spelar kvällens huvudroll. Det blir fartfyllda och stämningsfulla jullåtar blandat med mycket humor och skratt.

En julsaga

5. 2/12 Nisserska teatern Falun. Charles Dickens klassiska berättelse ”A Christmas Carol” som handlar om den giriga och sura penningutlånaren Ebenezer Scrooge som avskyr julen. Han får besök av spöket av sin döda kompanjon som talar om att han måste ändra på sig och att tre andar ska hjälpa honom med det.

6. Afternoon tea

5/12 Café Wahlman Hedemora. Ny meny efter säsong i de gamla kulturkvarteren. Kom och njut en härlig kopp välsmakande te med utsökta läckra, bakverk.