Kramkalas i morotslandet

Lite närhet mår kanske alla bra av. Foto: Maria Karlsson
Textstorlek:

Det enklaste skulle nog vara att gå till affären och köpa raka snygga morötter i en plastpåse. Men hur roligt är det jämfört med att gå ut i trädgården och dra upp egenodlade morötter som verkligen förekommer i alla tänkbara storlekar och former.

Några kan bli sådär raka och fina så jag tänker att de kanske skulle bli godkända enligt EU:s regler, men de flesta skulle inte ha en chans. Men det bästa är att jag känner till jorden där mina morötter har växt och vet att det bara tillförts naturliga ämnen. Dessutom smakar det alltid bättre med något man fått kämpa och arbetat med för att få, tycker jag. Och morötternas former kan ofta locka till skratt och sätta fantasin i rörelse. Som exempelvis de här två som verkade ha lite romantiska känslor för varandra.