DB:s nöjestips

Textstorlek:

​Denna vecka tipsar vi bland annat om Bondfrukost i Dala-Floda, Roliga Torsda’n i Leksand och Turridning på fjordhästar i Orsa.

1. Bondfrukost på Wålstedts, Dala-Floda

Till och med 29/7. Du får njuta av en rejäl frukost bestående av nybakat bröd, gröt, gårdens ägg, smakrika ostar och gårdens egna grönsaker.

2. Roliga torsda’n i Leksand

Torsdagar till och med 17/8. Leksand centralt. Musikunderhållning på Z-torget. Barnaktiviteter på Torget. Hoppborg, hinder-
bana, barnteater och barnsång på Udden. Gympa i Sparbanks-
parken och backluckeloppis på Faluvägen. Knallar på gator och torg.

3. Turridning på fjordhästar

Till och med 31 augusti. Lindängets gård, Orsa. 2-timmars ridning i varierad terräng med fika efteråt. Någon ridvana krävs.

4. Lunchtur med M/S Slussbruden

Till och med 31 augusti. Slussen, Falun. Kom ifrån arbetet och stan för en skön tur till sjöss.

5. Sommarutställning ”En särskild klang i färgen” Ottilia Adelborg

Till och med 11 augusti. Lindberghallen, Djurås. Årets utställningar utgår från fyra decennier av nära samarbete, ett samarbete som har haft och har mycket stor
betydelse för möjligheterna och utvecklingen av den svenska textilkonsten

6. Idrottskvällar på Kämpudden, Dala-Järna

Till och med 13 augusti. Gården öppen 25/6–13/8. Övriga tider efter överenskommelse. Gården erbjuder olika aktiviteter och samlingar för alla åldrar v 27–v 31. Öppen gård med servering. Du kan spela volleybollturnering, möjlighet att spela beachvolley, frisbeegolf, boule och fotboll med mera. 28/7 Sommarkul för alla barn i vuxens sällskap; gemenskap, lek och fika. 29/7 Lördagskväll på Kämpudden. 30/7 Gudstjänst med Emil Jonzon. sång Åke och Ulrika Johansson.

7. Sommarpub på Oppigårds Bryggeri

Till och med 10 augusti. Oppigårds Bryggeri, Hedemora.

Onsdagar och torsdagskvällar under sommaren 2017 är Sommarpuben öppen i Oppigårds Bryggeris besökslokal i Ingvallsbenning, Hedemora. Provsmaker av 15 cl av det välkända ölet finns att köpa. Datum: 2/8, 3/8, 9/8, 10/8 (onsdagar och torsdagar), samt i samband med Skördefesten i Dalarna i början av september.

Det finns även mat att tillgå, en kallskuren tallrik med lokalproducerad mat från Dalarna. Alla i familjen är välkomna men för att provsmaka öl finns en åldersgräns på 18 år. 50 gäster kan tas emot.