DB:s nöjestips

TIPSA OSS Vad händer på din ort? Ett evenemang som du vill sprida till andra! E-posta oss gärna på dalabygden@sveagruppen.se.
Textstorlek:

​Kortvasan och Tjejvasan på skidor i Mora. Dansbandet Larz Kristerz kör sin krogshow i Tällberg och nästa helg blir det teater i Borlänge.

1. Larz Kristerz

Fredag 17/2 -18/3 Klockargården hotell i Tällberg. En krogshow rätt och slätt. Ny skiva och nytt år. Nu är det dags för en ny säsong med Larz Kristerzs show inkl 3-rättersmiddag.

2. Vinterfest x 2

Fredag 17/2 Mora parken och Bilkompaniet i Mora. En informell kvällskonsert utan fast program. En chans att lära känna årets artister och musiken de älskar med Víkingur Ólafsson och årets artister. På Bilkompaniet ett kollage av musikerna under konserten och massor av blommor. Tema: förbjuden kärlek.

3. Ishockey

Onsdag 22/2 tar Leksands IF hockey emot Skellefteå AIK hemma i Tegera Arena i Leksand.

4. Kortvasan

Fredag 24/2 med start klockan 9.00 kör Kortvasan igång i Mora. Ett motionslopp utan tävlan för hela familjen. Oxberg – Mora, 30 km. Starttid kl 9.00- 12.45. Målgång från ca 10.20 – 18.30.

5. Bra människor

Fredag 24/2 på Maximteatern i Borlänge. Borlänge Teaterförening presenterar Bra människor (Good People). Succékomedin är skriven av den Pulitzer-belönade författaren David Lindsay-Abaire och den har spelats i flera stora städer i USA och England sedan premiären i New York 2011.

6. Tjejvasan

Lördag 25/2 kör världens största skidlopp för tjejer igång, Tjejvasan i Mora. Start i Oxberg och mål i Mora. 30 km. Starttid kl 9.00-12.45. Måltid 10.15-18.00. Tjejvasan genomfördes första gången 1988 med nära 2000 anmälda. Tjejvasan går på lördagen, en vecka före Vasaloppet.