DB:s evenemangstips

På DB:s tipskarta hittar du lätt evenemangen nära dig. Foto: Getty Images
Textstorlek:

Den här veckan bjuder på allt från lerig hinderbana och Augustifest till motorfestival och karnevalsfest. Så ta en ordentlig titt och hitta evenemanget som passar för just dig.

1. Lisselbyutställning, 6 augusti kl 10:00
Ta med familjen på konstutställning bland gränder och torg i Lisselby. Servering, underhållning, konstlotteri kommer att finnas på plats.

2. Karnevalsfest i Venjan, 6 augusti
Festen börjar kl ett på dagen och pågår till kl ett på natten. På programmet finns bland annat cruising, karnevalståg, familjeföreställning och dans till Finix orkester. Servering, lotter och fiskdamm finns, för att inte tala om stekt Venajsnssik.

3. Sågendagen, 6 augusti kl 11:00
Missa inte Sågendagen i Vansbro vid Sågens bystuga. Där kan du beskåda olika fordon tillverkade i bygden. Allt från gengas-fordon till egentillverkade flygplan.

4. Loppis i Folkärna, 6 augusti kl 10:00
Ta en tur till Folkärnas hembygdsgård och delta i loppis. Kanske fyndar du något riktig bra.

5. Musik- och motorfestival, 7 – 14 augusti
Ta en tur med bilden och besök Älvdalens musik- och motorfestival. Där kommer du kunna beskåda bildar i alla dess former. För mer information ring 077-199 88 00

6. Pippi-musikal, 7 augusti kl 14:00
På söndag, vid Älvhagen, spelar Borlänges Folkteater musikalen Pippi Långstrump.Fri entré

7. Augustifesten, 7 augusti
Här hittar du aktiviteter till sjöss, på land och under jord. Pokerrun, vikingaby, stadslopp, barnaktiviteter, ångbåtar, cruising och mycket mera. Evenemanget kommer att hållas i Smedjebackens centrum och vid Smedjebackens hamnområde.

8. Arkitekturvandring, 8 augusti kl 18:00
Följ med på en guidad tur i centrala Falun där du kommer få vara med och upptäcka stadens arkitektur.
OBS: evenemanget kostar 60 kronor

9. Skogstoner i Gagnef, 9 augusti kl 19:00
På tisdag vid Sarbergstjärn kan du vara med om en upplevelse med rötter i en svunnen tid. Då kor och getter skulle lockas hem till fäboden på kvällen och då man kunde höra näcken spela sin sorgsna melodi. OBS: vid ihållande regn ställs arrangemanget in.

10. Veteranmarsch, 11 augusti
I Avesta anordnas varje sommar en veteranmarsch för att uppmärksamma alla Sveriges civila och militära veteraner. Marschen kommer att går från Avesta till Säter.

11. MudLife, 11 augusti kl 16:00
Vill du testa din kondition och bli täckt av lera på samma gång. Då tycker vi att du ska anmäla sig till Mudlife OCR-rece vid Älvdalens Camping. Ett hinderbanelopp där du garanterat kommer att bli skitig.

12. Torsdagsmusik, 11 augusti kl 12:00
På Hammarbacken i Ludvika spelar den populära vis- och låtgruppen Saxdalingarna. De bjuder på en lunchkonsert med spelmansmusik, visor och irländsk folkmusik ur sin breda repertoar.

13. FlyIn, 12 – 13 augusti
Ta chansen för nu är alla Nordens flygare med experimentklassade flygplan speciellt inbjudna att träffas för att visa upp och beundra varandras glänsande skapelser. Så ta en tur till Siljansnäs flygfält på fredag eller lördag.

14. Runndagarna, 12 – 14 augusti
Packa fikakorgen och filten och ge dig av till Runn. För den 12:e augusti startar Runndagarna och på årets program hittar du power-båtar, paddling, fiske, musik, mat och mycket mycket mer. För mer information ring 076-824 81 71

Gabriel Tjulander