DB:s evenemangstips

Festivalerna är här men är du ingen tält-människan ta då en titt på DB tipsar och hitta evenemanget för dig. Foto: Getty Images
Textstorlek:

​DB tipsar är tillbaka igen och den här veckan bjuder på många spännande evenemang. Ta dig an ett äventyr när Sportkullan Adventure Race i Älvdalen startar eller kanske är det dags att lära dig måla på målarkurs i Siljansnäs. Det och mycket mer hittar du bland Dalabygdens veckotips.

1. Pippi-musikal, hela veckan

Borlänge Folkteater spelar musikalen Pippi Långstrump vid Älvhagen. OBS! Föreställningen visas dock endast med bra väder. Ta gärna med picknick.

2. Sportkullan, 16 juli

Sportkullan Adventure Race i Älvdalen är en lagtävling där tre kvinnor tillsammans ska ta sig från start till mål. Sträckan kommer att avverkas på flera sätt. Bland annat genom löpning, cykling och eventuella äventyrsmoment under sträckan.
Läs mer på www.sportkullanar.se

3. Våmhus Gammeldag, 17 juli kl 13:00

På söndag i Mora drar Våmhus Gammeldag igång. Våmhus folkdanslag bjuder på dansunderhållning och lokala hantverkare visar sina alster. Klockan fyra blir det korgmakartävling och under dagen serveras glödstekt sill och kolbullar.

4. Dansbandsveckan, 17 – 23 juli

Nu på söndag går den årliga Dansbandsveckan i Malung av stapeln. 82 dansbandslag står redo.

5. Särna Festvecka, 17 – 24 juli

Cykeltävling mellan sju fäbodar, allsång och tipspromenader är endast ett axplock av aktiviteter som du kommer kunna sysselsätta dig med under veckans gång.

6. Söderbärkemöljan, 17 – 23 Juli

Söderbärkemöljan är ett populärt evenemang i Söderbärke centrum. Nu är det 25:e året i rad som det hålls. Ett blandat utbud av marknad, musik, teater, djur och barnaktiviteter kommer att finnas.

7. Tisdagskul i Rättvik, 19 juli kl 10:00

Tisdagskul är ett evenemang i centrala Rättvik för både unga och gamla. På dagen kommer det finnas live musik och karuseller. På kvällen kommer artister och DJ:s att spela på närliggande uteställen.
Fri entré!

8. Himlaspelet, 20 – 23 juli.

År 1941 spelades det för första gången och i år är det dags igen. Himlaspelet i Leksand har blivit en uppskattad tradition. Mycket sevärd.

9. Dummerjöns, 20 – 22 juli

För tredje året i rad arrangeras nu Barnteaterveckan på Hildasholm i Leksand. Ta med hela familjen och låt er inspireras i en fantastisk miljö. Se föreställningar, upptäck trädgården eller gå en familjevisning och lär känna Hildasholm och dess rika historia.
Pris per föreställning: Vuxen 100 kronor, barn 50 kronor.

10. Målerikurs för alla, 20 och 21 juli

Prova på att måla med inspiration av naturen i Siljansnäs under ledning av konstnären Annika Berglöf. Inga förkunskaper krävs.

11. Skedvibygdens matsafari, 21 juli

Nu kan du få dig en guidad tur genom Skedvibygden och se hur bönderna har det. De vill att alla ska kunna ta del av deras vackra jordbrukstrakt. Naturligtvis förflyttas man med traktor och vagn.

12. Designutställning, hela veckan

Den här veckan tipsar vi dig att åka och se Anna Spånbergs kollektion som visas upp vid Lomkällan i Särna. Nästa år kommer den att presenteras på ”Crakow Fashion Week” så passa på medan du kan.

13. Åkdon och Termos, 21 juli

Succén fortsätter. Åkdon och Termos i Ludvika är perfekt för dig som inte kan få nog av veteranbilar och människor med samma intresse. Bege dig till Räfsnäsgården på torsdag.
Evenemanget är gratis!

14. Masters of Water, 22 – 24 juli

Gör dig redo för brusande forsar och skummande vågor när Masters of Water går av stapeln i Dala-Floda. Du kommer kunna bevittna hissnande forsränning utföras av riktiga proffs och du kan även själv prova på. Det kommer att bli en blöt och fartfylld tillställning.

Gabriel Tjulander