Påskgodis på Dalatravet

Jag har också fyllt ett påskägg för varje lopp med smakliga bitar och en del påsksmällar, och det är bara att öppna ägget och ta del av allt det goda. Min syn på V75-omgången. Foto: Thinkstock
Textstorlek:

Dags att rikta blickarna framåt och invänta påskdagen och söndagens traditionella V75-tävlingar som avgörs på Dalatravet Romme. Ett påskbord fullt av godbitar och vad sägs om hästar som Tekno Odin, Scellino Luis, On Track Piraten, Support Justice, Valeur och flera andra läckerheter.

Jag har också fyllt ett påskägg för varje lopp med smakliga bitar och en del påsksmällar, och det är bara att öppna ägget och ta del av allt det goda. Min syn på V75-omgången.
Avd1 15 Tekno Odin är i strålande författning för dagen och har toppchans. Tycker ändå att ett varningens finger ska höjas då det finns riktigt bra kallblod med i loppet. Det blir vida spår och kan bli långt fram. 12 Art Kjarvald hängde med väldigt bra bakom favoriten senast och inte långt efter. Ett par lopp i kroppen nu och jag tycker nog att hästen bör streckas. 2 Sjö Odin har stort kunnande och möter stenhårt motstånd hela tiden. Kommer hästen till ledning i tidigt skede så kan överraskningen vara ett faktum. 11 Kringelandstellus har kommit till åren och verkar humörbetonad. Bra i ljusaste stunder, och mycket bättre än raden. Loppets påsksmäll.
Avd2 8 Scellino Luis har ett svårt läge och det luktar tufft lopp. Så hög kapacitet att det är första strecket. 2 Bar Plombier är urstark och även snabb från början. Krafter kvar senast och räknas. 5 Finish Future håller kanonform och har gjort bra lopp sista tiden. Snabb ut vid laddning och på väg upp i form. 12 Coco De Vie är väldigt stark och gynnas om det blir tempo. Hästen är bra och läget gör att hästen glöms bort den här gången.
Avd3 5 Mind Your Face är ett chansdrag. Tror hästen får ledningen tidigt här och hästen såg laddad ut i sin comeback. Med det loppet i kroppen, och svåra lopp för värsta motståndarna, gör att hästen mycket väl kan rinna undan. 1 On Track Piraten en världsartist som den här gången riskerar att bli över och instängd. Hittar dock Johnny ut så är hästen given. 11 Support Justice borde kanske tippas först. Säkert bara gynnad av distansen den här gången med tanke på läget. Måste streckas. 9 Nahar var det uppåt på senast. Tyvärr förstördes dagen av galopp. Såg rejält laddad och fin ut och slår vem som helst en bra dag.
Avd4 10 Ajlexes Cubano har spurtat bra i sina senaste starter. Allt bättre nu och vassare barfota. 9 Versailles är härdad i V75 och såg strålande ut från ledarens rygg senast. Tränar bra och intressant. 4 Global Racecourse har hög kapacitet vilket hästen visat tidigare. Inte alls märklig i årsdebuten, framåt med loppet och passas. 11 Gaia Sund tycker jag faktiskt kördes bort senast och hade kanske vunnit om Jennifer styrt på tidigare. Starka avslutningar och med rätt lopp är hon loppets smällkaramell.
Avd5 7 West Coast är en häst av absolut rätt sort. Stark och oöm. Heroisk efter vila och ses med chans. 5 Merles Simoni var bra efter galoppen senast. Bra också vid segrarna och hästen står billigt inne i klassen. 11 Cash Victory slog Scampi i oktober på Eskilstuna. Stod för en bra insats i årsdebuten och här har Sundberg en häst som räcker en bit upp i klasserna. 3 Antonio Tabac var sådär sist, andra förutsättningar den här gången och viss chans.
Avd6 9 Bottnas Commandeur utstrålar klass och kapacitet och jag tror hästen blir svårslagen igen. 2 Topgear fick utdelning på visad form på Gävle senast. Tror hästen är gynnad av distansen och tas på allvar. 11 Say That Again fungerar från alla positioner och kan inte räknas bort trots läget. Påsksmällen är 10 Baron Max som var rejält förberedd inför Kalmar och har formen på topp den här gången.
Avd7 1 Make It Quick riskerar att komma illa till men hittar bara Jorma ut så tror jag hästen är stark nog att tugga ner motståndet. 3 Valeur kan här ge stall Escapade sin andra V75 seger för dagen. Trots allt hårdare motstånd så måste hästen räknas. 2 Beppe Am räknas då man ska minnas finalvinsten i slutet på december. Har formen och med tanke på den insatsen så lär hästen duga. 11 Ski To The Max blir rejält bortglömd. Kapacitet att vinna. Trivs också med hårt tempo och med rätt ryggar till upploppet så blir hästen farlig.
Veckans spik avd6 9 Bottnas Commandeur gynnas av distansen och jag tror hästen har massor att hämta framöver. Hästen ser lysande ut.
Veckans skräll avd7 11 Ski To The Max gjorde otroliga insatser vid sina vinster månadsskiftet november, december. Kunnande och kapacitet finns att vinna bronsdivisionen.
Hans Gustafsson
V75-tips
Avd1 15-12 res 2-11
Avd2 8-2-5-12 res 6-10
Avd3 5-1-11-9 res 7-12
Avd4 10-9 res 4-11
Avd5 7-5 res 11-4
Avd6 9 res 2-11
Avd7 1-3-2-11 res 5-4
512 rader kostnad 256 kronor