Min Dalabygd är läsarnas forum

Textstorlek:

​Hallå där, föreningsmänniskor. På www.dalabygden.se finns Min Dalabygd. Där kan ni själva lägga in text och bild om er verksamhet.

Att vara med och driva en ideell förening är givande på många sätt. Man umgås med människor som har samma intresse och som nästan alltid förstår vad man talar om.

Men det kan också vara frustrerande när man inte når ut till alla andra. Alla oinvigda som också borde få chansen att diskutera hembygdshistoria, träna sin hund, dansa schottis, spela bordtennis eller att lära sig bygga modellplan. För att nu ta några exempel.

– Vi har redan öppnat vår webbsida för läsarna, säger redaktionschef Mats Lindström på Dalabygden. Läsarna lägger själva in text och bild, med reservation för gällande publiceringsregler, och delar av materialet publiceras sedan i papperstidningen. Och precis som för journalisterna kan artiklar kortas och förvandlas till notiser.

Nu handlar det inte bara om att skriva. Artiklar brukar ju ofta illustreras med bilder. Numera går nästan varenda människa omkring med en kamera eller mobil.

– Mobilen är smidig och lätt att fota med. En text på det så har man sin artikel! Tveka inte. Redan nu har vi hundratals artiklar på Min Dalabygd av unika skribenter. Det kanske är din tur nu, avslutar Mats Lindström.

Ulf Kriström