Tema: Företag & Framtid

Restaurang Jugen Jon på Sollerön får nya ägare

Hüla Yasar tar nu över Jugen Jon efter HP och Steev Schütt som träder tillbaka.Foto: Hans Lundin
Textstorlek:

Paret Hans Peter och Steev Schütt lämnar efter sju år över stekspaden till paret Hüla och Tefik Yasar. Hans Peter som har mer än 40 år i branschen har tillsammans med Steev beslutat sig för att kunna ta sommarsemester tillsammans med barn och barnbarn. En lyx de inte kunnat unna sig tidigare. På vinterhalvåret räknar de med påhugg i Sälen. Erfaret restaurangfolk är eftersökta då.

BParet Hüla och Tefik har drivit Åhlénsrestaurangen i Mora i tolv år. Därefter har de i dryga fem år fortsatt med Noretrestaurangen vid Willys i Mora. Tefik kommer också i fortsättningen att ansvara för den.

Hüla ska basa över Jugen Jon och har en i den gamla personalen kvar och tar med sig en kock och en pizzabagare. Under sommarsäsongen räknar hon med att utöka styrkan med glada sommarjobbare.

– Vi ska ändra så lite som möjligt och köra samma koncept som HP och Steev, säger Hüla. Men till sommaren ska vi investera i en ny mjukglassmaskin också.

Hon berömmer de tidigare ägarna som arbetat upp restaurangen så bra. Den är belägen i anslutning till Campingen men är också ett omtyckt resmål både för Soldfok (Solleröbor) och turister året om. Servicen med hämt-matlådor kommer också att fortsätta då den slagit väl ut bland både fastboende och tillresta.

Hans Lundin