Omräkningen av namn på valsedlarna är klar

Textstorlek:

Det blev fel i sammanräkningen efter valet i höstas när Länsstyrelsen Dalarna registrerade namn som väljarna lagt till direkt på valsedlarna. Nu har sammanräkningen av de kommunala valsedlarna räknats om, på rätt sätt.

Annons:

Vid  den förnyade sammanräkningen, av handskrivna personröster från valet i höstas, har det utsetts ett antal ersättare för ordinarie ledamöter för Sverigedemokraterna i ett antal kommunfullmäktige.

Den största förändringen vid den förnyade sammanräkningen den 16 februari blev i Ludvika där Pär Öberg tog en plats i valkrets Ludvika stad.  Det innebar att Roland Johansson istället blev ersättare och i valkrets Grangärde Säfsnäs tillkom Johan Andersson som ordinarie ledamot.

–  Det är otroligt skönt att vi nu har säkrat demokratin så långt det går utifrån valresultaten, säger Helle Bryn-Jensen, valansvarig på Länsstyrelsen Dalarna.

Annons: