Omräkningen av namn på valsedlarna är klar

Textstorlek:

Det blev fel i sammanräkningen efter valet i höstas när Länsstyrelsen Dalarna registrerade namn som väljarna lagt till direkt på valsedlarna. Nu har sammanräkningen av de kommunala valsedlarna räknats om, på rätt sätt.

Vid  den förnyade sammanräkningen, av handskrivna personröster från valet i höstas, har det utsetts ett antal ersättare för ordinarie ledamöter för Sverigedemokraterna i ett antal kommunfullmäktige.

Den största förändringen vid den förnyade sammanräkningen den 16 februari blev i Ludvika där Pär Öberg tog en plats i valkrets Ludvika stad.  Det innebar att Roland Johansson istället blev ersättare och i valkrets Grangärde Säfsnäs tillkom Johan Andersson som ordinarie ledamot.

–  Det är otroligt skönt att vi nu har säkrat demokratin så långt det går utifrån valresultaten, säger Helle Bryn-Jensen, valansvarig på Länsstyrelsen Dalarna.