Allt fler bönder vill sälja direkt till restauranger

Textstorlek:

Nästan fyra av tio livsmedelstillverkare vill sälja sina varor direkt till restauranger. Det visar en ny undersökning gjord av Ipsos på uppdrag av Lantbrukarnas Riksförbund, LRF.
Redan idag säljer drygt tre av tio (34 procent) livsmedelsproducenter sina varor i någon form till restaurangmarknaden. Men enligt LRF:s nya undersökning vill nästan fyra av tio (38 procent) livsmedelsproducenter sälja sina råvaror och produkter till restauranger. 16 procent svarar att de inte är intresserade medan tolv procent inte vet.

 

Samtidigt som fler producenter vill sälja till restaurangbranschen finns ett stort intresse för svenska råvaror och produkter hos Sveriges kockar. Enligt LRF:s undersökning tycker åtta av tio livsmedelsproducenter att svenska kockar och restauranger är mer intresserade av svenska råvaror idag jämfört med för några år sedan.